Вторник, 16 Април 2024, 21:43

10 години МИГ "Ябланица - Правец"

12 Октомври 2019, 12:47
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1885 2


 Местната инициативна група "Ябланица"Правец" днес отпразнува 10-годишнина от стартиране  на дейността си като организация. Преди 10 години е започнала работата за изграждане на местно партньорство и за създаването на една обща визия, цел и действие за превръщането на територията на общините Ябланица и Правец в по-добро място за живеене и бизнес.

Целите на местната инициативна група "Ябланица - Правец" са икономическо оживяване и подобряване качеството на живота на територията, да стимулира създаването на работни места, развитието на конкурентноспособно земеделие, модернизирането на преработващите предприятия. Разполага с финансов ресурс, чрез който да се подкрепи този, който в стремежа си да развива своя бизнес, помага и за развитието на територията.
Организирани са и са проведени над 20 обучения с различна тематика за разработване и изпълнение на проекти, разработване на туристически продукти, организация на бизнеса. Повече от 400 са консултациите, направени от членовете на екипа.
През първия програмен период 2007 - 2013г. са финансирани 24 проекта на обща стойност над 2 600 000 лева.
Шест са земеделските производители, разработили и изпълнили проекти, с които подобряват своите стопанства. Инвестициите са за закупуване на техника за нови насаждения.
Микропредприятията на територията са разработили осем проекта за закупуване на машини и съоръжения за стартиране на нови производства.
Десет проекта - над 1 000 000 лв. инвестиции са в публични обекта за подобряване на условията за предлагане на услуги на населението, подобряване на условията за обществени дейности, за запазване и възстановяване на културно - историческото наследство на територията.
Предстои много работа през настоящия програмен период - отново срещи, обучения, разработване и изпълнение на проекти.
Миг вече е част от социалната и институционалната структура на партньорството, което предлага на МИГ възможност за срещи, обмени на идеи, споразумения и обществена подкрепа.

След представянето на работата на МИГ "Ябланица - Правец"  чрез презентация, всички гости вдигнаха тост и  се почерпиха за 10-годишното партньорство. Събитието продължи с решаване на различни тестове - някои от които с въпроси, свързани с работата на  инициативна група, други с цел забавление  и размисъл. Участниците получиха като награди шапки, тениски и тефтери с логото на МИГ. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Октомври, 13:59

    Госпожа Стефка Граматикова, секретар на Община Ботевград поздрави служителите в общинска администрация, кметствата и кметските наместничества в община, по случай 12-ти октомври - Деня на българската община!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Гост 12 Октомври, 15:42

    И аз ги поздравявам с песента: ' Асфалтирай ми дупките'! Живи и здрави, и повече прави лопати!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete