Четвъртък, 25 Април 2024, 21:54

10% от сертификатите за ниво С2 на Кеймбридж в България за учениците на "Марконис"

14 Септември 2019, 20:17
(6) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2433


На днешния свят ден- Кръстовден се състоя официално откриване на юбилейната 15-та учебна година на езиков център „Марконис“. Празничната церемония започна в 18ч. под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова и в присъствието на ученици, родители и гости. Водещата на събитието г-жа Полина Гайдарска приветства присъстващите и предостави думата за поздравително слово на д-р Николай Николов, управител на езиков център „Марконис“.

Д-р Николов заяви, че се чувства особено развълнуван, а причините затова са няколко. „На първо място- всички заедно с вас, за всички тези години, успяхме да постигнем това, което виждате зад мен, това, което виждате около себе си и онези неща, които не могат да се видят, а именно успехите на нашите обучавани в България и в чужбина. Много трудно бе да изберем един наслов, който адекватно да обрисува „Марконис“ за 15 години. В крайна сметка стигнахме до извода, че „Марконис“ за тези 15 години е символ на качество и на престиж“, категоричен бе д-р Николов.

По думите на д-р Николов качеството и престижът се дължат на упорития труд на обучаваните, както и на техните преподаватели. На второ място, но не по важност- на доверието на родителите на учениците, които им дават възможност да бъдат възпитаници на „Марконис“.

„За петнадесет години в „Марконис“ успяхме да постигнем традиция в обучение- от азбуката до най-високото ниво „C2“ според общата европейска езикова рамка. От 2010г. насам ние всяка година успяваме да подготвим обучавани, които получават международно признати сертификати за ниво „C2“- най-високото езиково ниво“, допълни управителят на езиковия център.

Д-р Николов покани на сцената своите колеги, които през новата учебна година ще обучават любознателните ученици: г-жа Видинова, г-жа Иванова, която е офис асистент, г-ца Кирилова, г-жа Муховска, г-жа Иванова, г-жа Гайдарска и г-н Уотърс. Д-р Николов сподели, че и през тази учебна година в езиковия център ще преподава г-жа Нели Дакова, която обаче днес не присъстваше на откриването. Управителят на „Марконис“ покани на сцената и г-жа Ивелина Иванова, новият преподавател в езиковия център. На трибуната се качи и специалният гост на тържеството г-жа Слава Василева, мениджър изпитна дейност на АВО София, която в края на церемонията връчи сертификатите на университета Кеймбридж на най-високите нива.

По традиция бяха издигнати флаговете на Република България, на Обединена Европа и на езиков център „Марконис”, под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.

Последва водосвет за здраве и благополучие, който бе отслужен от Отец Борис.

Приветствено слово прозвуча и от г-жа Слава Василева, която с радост сподели, че освен дългогодишен партньор, „Марконис“ е и приятел на АВО езиков и изпитен център София. „Ние провеждаме изпити в повече от 30 града в цялата страна и смея да твърдя, че учениците на „Марконис“ показват едни от най-високите резултати за страната. Надявам се тази 15-та учебна година за „Маркони“с да е още по-успешна от предходната. Искам да пожелая успешна учебна година, много мотивация, вдъхновение и щастие от реализирането на високите цели, които си поставят децата“, каза г-жа Василева.

Д-р Николов получи малка изненада от Слава Василева- благодарствено писмо от Кеймбридж. Чрез него от университета благодарят на д-р Николов затова, че е част от семейството на Кеймбридж и подготвя децата, не само с езиковите умения, но развива техния потенциал и ги прави добри и отговорни граждани на света.

Според статистика, оповестена от г-жа Слава Василева, тази година 50 човека в България, от центровете в над 30 града, с които работи АВО, включително и обучаваните от АВО, са получили най-високо ниво С2, като 5 от тях са от "Марконис".

Анели Воденичарска, възпитаничка на „Марконис“ поднесе музикален поздрав към присъстващите.

Самодейци от „Ботевградска младост“ с хореограф Стоян Стоянов също поздравиха аудиторията с танцово изпълнение.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete