Събота, 20 Април 2024, 00:29

10 стълба на ЧЕЗ Разпределение са целенасочено разрушени около София

8 Юни 2020, 14:29
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 587


Застрашено беше електрозахранването на няколко населени места

Стълбове средно напрежение, собственост на ЧЕЗ Разпределение България, са целенасочено разрушени тази нощ. Прекъснато беше електрозахранването на Лозен и района на двореца Врана. Екипите на компанията реагираха незабавно и подадоха алтернативно електрозахранване засегнатите райони. Сутринта стартираха и обходите за уточняване на повредите. Два дни по-рано, в събота през нощта, същото се случи и в района на Кривина и Казичене.
Констатирани до този момент са общо 10 престъпно разрушени стълба чрез удари в основата им. Всички стълбове се нуждаят от подмяна.

„Най-притеснителни са подбудите за този саботаж. Апелираме органите на МВР, които вече сме сезирали, за разрешаване на случая. Застрашена е електроенергийна инфраструктура, която доставя електроенергия на няколко населени места в околностите на София“, каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията призовава отговорните институции за взимане на незабавни мерки за прекратяване на престъпната дейност и откриване на отговорните лица.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete