Сряда, 18 Септември 2019, 04:36

100 години от рождението на Александър Вутимски

3 Септември, 13:37
(0) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 88 0


На 30-ти август 2019г. от 17:30ч. в залата на НЧ „Градище 1907“ тържествено бяха отбелязани 100 години от рождението на Александър Вутимски и церемонията по връчването на литературната награда на името на родения в Своге и рано починал изключителен поет. Церемонията бе открита от дамите от хор “Сезони” с ръководител Юлия Дикова и децата от детска градина “Александър Вутимски”, които рецитираха стихотворения на обичания, свогенски поет. Представител на общинското ръководство бе г-жа Нина Копринджийска- заместник- кмет, която поздрави присъстващите от името на кмета г-н Емил Иванов. Участници в събитието бяха също Благовеста Касабова, Емилия Казакова, Боян Ангелов, Димитър Христов, Петър Велчев, децата от Детска градина “Александър Вутимски” и техните родители и учители, роднини на Александър Вутимски, членове на ЛК “Александър Вутимски” от ПГ “Велизар Пеев” с ръководител Юлия Геловска, членове на ХТК “Полет “, граждани.
Литературната награда на негово име бе връчена за шести път. Наградата е учредена през 2006 година от Община Своге и Съюза на българските писатели. От отличените творци бе Никола Николов. Автор на повече от 15 книги с поезия и проза- белетрист, журналист, виден обществен деец. Негови творби са превеждани на руски, чешки,полски, немски и монголски езици. За Община Своге е допринесъл твърде много, поради което е и удостоен със званието „Почетен гражданин”. Той има основна роля в това да бъде учреден конкурсът, посветен на Александър Вутимски. Активно участва и в организацията му.

Литературната наградата на името на прочутия поет бе връчена от г-жа Копринджийска. Тазгодишният лауреат е г-н Петър Велчев.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (278)
70% Complete
Не (152)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (361)
70% Complete