Събота, 20 Април 2024, 15:09

14 декември - Ден на ветеринарните специалисти

15 Декември 2019, 10:10
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 930 0


На 14 декември честваме Деня на ветеринаря – професионален празник на всички ветеринарни специалисти и на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство “Св. Георги Победоносец”.

На тази дата през далечната 1897 г. е приет Закона за санитарноветеринарната полиция, с което се поставя началото на ветеринарномедицинската служба в България. Учениците от ПГВМСС „Св.Георги Победоносец“ гр. Костинброд също отбелязаха своя празник. Възпитаниците на професионалната гимназия и млади учени демонстрираха екзотични животни, представиха експерименти и интересни презентации, в деня на ветеринарния специалист, като част от празника по случай 60-ия юбилей на гимназията.
Официални гости на събитието бяха г-н Александър Ненов- заместник-кмет на община Костинброд, г-жа Мая Игнатова - директор на института по животновъдни науки в град Костинброд, г-жа Ели Виденова- директор на СУ”Д-р Петър Берон”, професори от Факултета по ветеринарни науки към Лесотехническия университет, ветеринарни лекари и управители на фирми.

Г-н Светослав Иванов – директор на ПГВМСС ,,Св. Георги Победоносец” гр.Костинброд сподели със своите гости, че е изключително горд от това, че е домакин на събитие, част от честванията по случай 60 години ПГВМСС”Св.Георги Победоносец” и още по-щастлив от ентусиазма на децата, с който те искат да ни “заразят”, а именно най-ценното, любовта към животните.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete