Петък, 19 Април 2024, 21:46

15 години Федерация по крикет в България

5 Декември 2017, 19:24
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1699 4


На стилна церемония Българска Федерация по Крикет отпразнува 15 години от учредяването си. Областният управител на Софийска област уважи събитието. Отбелязването на празника беше в Елин Пелин. Изборът за домакин на проявата не е случаен , защото в този град и в съседната община Горна Малина през последните години се извърши огромна организационна и спортно-състезателна дейност по крикет. Местните крикет клубове „Юлис“ – Ел. Пелин и „Лидер“ – Г. Малина са най- бързо развиващите се клубове в структурата на БФ Крикет. В системни занимания са обхванати над 450 деца в две възрастови групи – под 15 и под 12 години. Отборите на двата клуба до 15 години са винаги в първата тройка в класирането на Държавните първенства и турнири.
Във връзка с честването беше организиран турнир по крикет в зала „инж. Янко Янков“, съвместно с Община Елин Пелин. В турнира взеха участие 10 отбора във възрастови групи деца под 15 и под 12 години.
На официалния коктейл ,който беше организиран в Ритуалната зала на Община Елин Пелин , проф. Николай Колев ( Президент на БФКрикет) направи кратка презентация на изминалия период.
От неизвестен спорт в България , практикуващ се епизодично от служители на посолството на Великобритания и от индийски студенти и пакистанци , които играеха в паркове и градинки, крикета намери своето достойно място в спортната система на страната ни. Изградени са 16 клуба, два терена за крикет, страната е приета за член на ИСС през 2018 година и от следващата ще участва в състезания от официалния спортен календар на Европа. Сформирани са национални отбори за юноши под 17 години и жени, като последните са Балкански шампиони през 2015 година. Националният отбор вече е изцяло от млади наши състезатели, които се представят много успешно в редица международни турнири.През следващата година предстои участие в квалификации за Световната купа по крикет Т20, която ще се проведе в 2020 година.
В церемонията председателят на БР Крикет награди Областния управител Илиан Тодоров , за постиженията на София- Област ,където крикетът в България има най-бързо развитие през последните пет години. Специални плакети получиха и кметовете на Общини Елин Пелин, Горна Малина и Правец за помощта и позитивното отношение към младите хора практикуващи крикет.
Награди получиха и много деятели , състезатели и президенти на клубове ,работили за развитието на спорта през изминалите 15 години.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Декември, 12:41

    Този не е ли от Господари на ефира?? Професора който искаше срищи със студентки?

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Huppy 17 Юни, 19:46

    Същият боклук

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: сопи 17 Юни, 19:46

    да, той е

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete