Четвъртък, 25 Април 2024, 15:40

15 септември в ОУ "Отец Паисий" – с. Врачеш

15 Септември 2016, 10:26
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3905 5


Новата учебна година в ОУ"Отец Паисий" с. Врачеш бе открита тържествено днес. В слънчевия септемврийски ден заедно със слънцето блестяха очите на учители, деца и родители.

Вълнуваща бе срещата между малките и порасналите ученици с техните учители. Цветя заливаха ръцете на всички.

Тържеството започна с вълнуваща литературно- музикална програма, а след нея прозвуча словото на Директора на училището- г-жа Йонка Чикова.

В него тя отбеляза, че учебната година започва с нов Закон за образованието  и изрази увереност, че с помощта на колектива от учители, децата и техните родители, промените, заложени в новия закон, ще бъдат възприети и утвърдени с лекота.

Със започването на Новата учебна година Кметът на с. Врачеш г- н Марин Бончовски със слово поздрави всички на празника. И той изрази увереност, че учители, деца и родители ще извървят успешно пътя, който им предстои.

Към най- развълнуваните- първокласниците с мили думи се обърна г-жа Йотка Йотова, майка на първокласник и зам.- директор на ПМГ " Асен Златаров".

Водени от своите учители, учениците от първи клас преминаха през книгата на знанието и влязоха в класните стаи за първи път.
Гост на тържеството бе г-жа Николета Иванова- началник отдел "Хуманитарни и социални дейности" в Община Ботевград.
Поздравителни адреси за Празника колективът на училището получи от МОН, Областния управител г-жа Росица Иванова, Кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов и Сдружение "Разнообразни и равни".


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 19:45

    DOI4EVA BROATLIA ZA JIVA

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 19:47

    Цветя заливаха ръцете на всички. :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Септември, 21:30

    Николета Иванова не е била гост а просто племеник-чка започва първи клас и по стечение на обстоятелствата Йотка Йотова и е сестра чиито син или дъщеря е първокласник.Училището ни е добро със добра база но децата на селото заради не добрите условия в детската градина още от ранна детска възраст напускат селото и отиват в Ботевградските детски градини и остават в Ботевград на училище.Ето поради тази причина в хубаво училище и добър педагогически колектив има повече деца от ромски произход.Няма ли детска градина няма ли училище и деца няма и живот в едно село.Това е производно състояние от управлението на Тулата който затри живота на селата и жителите в тях.Успех на всички деца през новата учебна година а на учителският колектив много търпение дисциплина и отговорност.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Септември, 10:47

    Не бързай да ревеш от Георгиев, подлого кметска! Изчакай още малко да видиш недоразумението докъде ще ви докара и тогава ще ревеш за Георгиев!

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Септември, 19:40

    До #3: като остават ромчетата в училището, що не се слеете с Васил Левски в Ботевград? И там са основно ромчета. За да ходят деца от Врачеш в Ботевград има причини. Ако училището Ви е добро, те няма да ходят в града. Репутацията на Врачеш не е особено висока, да не кажа по-груб израз. Ако врачежани СУ стоят в селото, ще е по-добре и за града.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete