Четвъртък, 28 Март 2024, 14:56

15 септември в ОУ "Васил Левски"- гр. Ботевград

15 Септември 2017, 11:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3299 8


Отново е 15 септември – първият учебен ден в България. В ОУ „Васил Левски“-гр. Ботевград днес училищния праг прекрачиха общо 240 ученика, 20 от които са първокласници. Тази година учебното заведение навършва 105 години от основаването си. Под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова в 9ч. в ОУ „Васил Левски“ започна учебна година и всички ученици се подредиха в двора на училището. Сред гостите бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, Адриан Ангелов- експерт в община Ботевград, Петко Маринов, бивш директор на училището, бивши учители и родители.

Празничната програма бе изпълнена с много песни и танци, както и стихотворения от най-малките и най- развълнуваните- първокласниците. Вокална група „Хармония“ към ОУ „Васил Левски“ зарадва присъстващите с музикално изпълнение. Втори клас пък поздрави най-малките ученици с песента „Първокласник“. По-големите възпитаници от 4 клас показаха танцовите си умения с изпълнение на мажоретен танц. Бившата възпитаничка на училището Анета очарова присъстващите с прекрасния си глас в изпълнение на песента „Дайте шанс“. Борислав Симеонов от 1-ви клас рецитира стихотворение. Учениците демонстрираха и своите умения в народните танци.

Г-жа Цвета Виткова и г-жа Ивана Петкова са двамата учители, на които се пада тежката задача да ръководят първокласниците.

По традиция всяка година директорът на училището г-жа Евгения Иванова приветства учениците. „Добре дошли в ОУ „Васил Левски“- едно училище с богата история, със славно минало, но и с бъдеще, за което всички ние, които работим тук се борим“, с тези думи г-жа Иванова започна приветственото си слово. „15 септември е специален празник, който не фигурира в националния празничен календар, но е символ на вечния стремеж на българина към знание и образование“ , допълни директорът. Г-жа Иванова изказа специални благодарности към общинското ръководство, в лицето на кмета Иван Гавалюгов, за направата на покрива на училището, който е бил изключително належащ, както и за ремонта на 4 класни стаи, в които тази година ще се обучават първокласниците и второкласниците. „Благодарим Ви г-н Гавалюгов, благодарим Ви за вниманието, с което се отнасяте към нас“, допълни Иванова. Директорът на училището пожела на учениците да бъдат здрави, да слушат своите учители, които ще им помогнат да вървят напред.

Думата за приветствено слово бе предоставена на кмета Иван Гавалюгов, който в началото на словото си поздрави първокласниците: „Вие поемате по един дълъг и не толкова лек път, който ще ви доведе до успешна реализация в живота и ще ви направи пълноценни личности, незаменима част на нашето общество. По този път ще ви водят вашите родители и вашите учители, така че вярвайте им и им подайте ръка. На добър час!“, каза градоначалникът. На родителите той припомни, че отговорността за изграждането на пълноценни личности се пада на тях. На учителите градоначалника пожела да не губят вяра: „Мое огромно желание е да се върне старата слава и добрите традиции на обучение на училище „Васил Левски. Ще положим всички усилия класните стаи и училищният двор отново да бъдат изпълнени с деца“, заяви кметът на общината.

Водещите изчетоха поздравителен адрес от кмета на общината Иван Гавалюгов и от председателя на Общински съвет- Ботевград Любомир Лилов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 15:19

    Само 20 първокласници. Тъмнокожите ни съграждани май масово не си пускат децата и в първи клас да стъпят в училище.

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 15:52

    Леле леле леле...

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Септември, 16:08

    Тъжно, много тъжно...

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Септември, 20:52

    А като видиш кой учители са останали.....жалко.

  • Отговори (1) (5)
    5. добавен от: Анонимен 15 Септември, 21:38

    Заради кмета е.Затова са малко децата.Разбрали че той ще чете послание и отишли в по-хубавото училище-където ги посрещнал истински депутат.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Момчил 15 Септември, 22:25

    Не че братя Българи циганите не си пускат децата на училище .Те са за писани в други те две училища

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Момчил 15 Септември, 22:30

    Като пишете покажи кой си

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete