Четвъртък, 25 Април 2024, 10:20

15-ти юбилеен Маскен бал на Езиков център „Марконис“

18 Декември 2019, 12:01
(6) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3024


За петнадесета поредна година традиционният маскен бал на Езиков Център „Марконис“ даде възможност на малки и големи да се потопят в приказна атмосфера. Управителят д-р Николай Николов и неговото семейство и екип се погрижиха всички присъстващи да прекарат една наистина незабравима вечер.

Празненството по повод петнадесетия рожден ден на маскения бал на „Марконис“ се проведе на 17 декември в ресторанта на Хотел „Ботевград“. Специален гост и водещ бе Дядо Коледа, който заедно с джуджетата и Кака Коледа раздадоха много подаръци на всички присъстващи. За доброто настроение и празничния дух допринесоха музикантите от общински духов оркестър при НЧ „Христо Ботев 1884“ с диригент Иванка Савова, младежки духов оркестър - Ботевград с диригент Константин Гайдарски, както и невероятното изпълнение на мажоретен състав с ръководител Иванка Христова.

Приказните герои оживяха и превърнаха миналата вечер във вълшебно празненство. Възпитаниците на езиковия център пристигаха с невероятни костюми облечени като феи, джуджета, елфи, принцове и принцеси, страховити герои от приказки и други чудни персонажи. Както винаги балът донесе много положителни емоции на присъстващите. Ученици, родители, учители и гости се радваха на множество изненади, танци и забавни игри. От най-малките до на-големите възпитаници на училището, всички имаха възможността да се включат в интересните игри, подготвени от д-р Николай Николов и неговият екип.

Маскените балове на „Марконис“ са с номинация ELTons 2012 – „ОСКАР“ на Британския съвет в Обединеното кралство за иновации в обучението по английски език. През 2012 год. езиковият център стана първото българско училище получило тази номинация. За да бъде номинирано в категория „Местни иновации“, училището се пребори с огромния брой конкуренти от цял свят, като заслужено спечели високите оценки на международните съдии с проекта си „Маскените балове на Марконис – магията на комуникацията“, който се реализира всяка година около Коледа от 2005 г. насам. Така „Марконис“ се нареди до най-големите имена в света в областта на обучението по английски език – Cambridge University Press, Oxford University Press, Pearson, Macmillan.

„Искам да благодаря на невероятния и страхотен екип, без който 15 години маскени балове нямаше да бъдат възможни. Те работиха усилено, за да можем за пореден път да изживеем тази незабравима емоция. Благодарение на тези балове децата се сближават и се учат да работят в екип докато се забавляват и в същото време с игрите провеждани на английски език подобряваме постиженията. Продължаваме в същия дух!“ – С тези думи управителят д-р Николай Николов закри тържеството по повод петнадесетия рожден ден на Езиков Център „Марконис“. Той отправи благодарности и към домакините от Хотел „Ботевград“ и гостите, дошли да отпразнуват заедно юбилея.

Д-р Николай Николов съобщи, че баловете ще продължат да се празнуват веднъж на две години и обеща, че в годините, когато няма да има маскен бал също ще има празнични забавления.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete