Събота, 20 Април 2024, 04:43

155 години просветно дело в с.Лопян

1 Ноември 2016, 20:25
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 3019 0


Една достойна годишнина за едно достойно училище бе отбелязана днес в с.Лопян.
Бивши директори, учители, служители и много гости уважиха празника на ОУ " Хр.Ботев", което отбеляза своята годишнина от просветна дейност и Деня на народните будители. Преди началото на тържеството, гостите имаха възможността да се докоснат до историята на училището с подредената изложба, която съдържаше учебни материали на повече от 100 години. Особено внимание предизвика дневник с оценки, съхранен през годините и показващ старанието на учителите в онези далечни години. Изложбата показа и постигнатите успехи в областта на спорта и учението от сегашната история на училището.
Празничната програма започна с рецитал от възпитаниците на школото и приветствие от Мария Фердинандова-директор на ОУ "Хр.Ботев". Официални гости на празника бяха : Христо Андреев-началник РУО София регион, Росица Христова-заместник-кмет на община Етрополе, Росица Иванова – главен инспектор ПКВ към Общинска администрация, Цветелина Цакова – кмет на с. Лопян, Райчо Чапразов – от Координационния център Амалибе, Ивета Билева – председател на Инър Уил – Етрополе, бивши кметове на селото.
Поздравителни адреси бяха връчени от : РУО София регион, Димитър Димитров-кмет на Община Етрополе, Цветелина Цакова-кмет на с.Лопян, Мила Манчева-директор на СУ "Хр.Ясенов", Десислава Найденова-директор на ПГ "Тодор Пеев".
По случай празника бяха връчени грамоти „За принос в развитието на ОУ „Христо Ботев” – с. Лопян и по случай 155-та годишнина на училището” .
В концерта се включиха : ученици,  Групата за автентичен фолклор към НЧ „Слънце” с ръководител Пейо Пеев и гостуващия балетен състав.
На училището бе връчена красива кошница с цветя от името на Кмета на Община Етрополе и Председателя на Общинския съвет.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete