Петък, 19 Април 2024, 10:06

16 години от смъртта на принцеса Даяна

31 Август 2013, 20:11
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1937 1


На фона на медийната истерия около раждането на Джордж - синът на принц Уилиям, днес близките и почитателите на принцеса Даяна отбелязват 16-та годишнина от смъртта й в катастрофа в тунел под река Сена в Париж, припомня в.Daily telegraph.

Даяна беше погребана в имението на семейството си Олторп, на остров насред овалното езеро в пределите му. Всяко лято през юли и август хиляди поклонници на принцесата посещават имота, за да разгледат колекцията от вещи, посветени на нея.

Тя включва сватбената й рокля, албум с детски снимки, балетните й  пантофки, тонове посланията, написани от нейни почитатели след  кончината й и др. Вчера замъкът затвори врати за посещение за това лято.

Колекцията трябваше да може да се види и през следващото лято, през месеците юли и август, но стана ясно, че вещите на Даяна ще бъдат върнати преди това на синовете й принцовете Уилям и Хари. Това може да се възприема като решение на семейство  Спенсър, от което произхожда Даяна, да сложи край на култа към личността й.

За последен път изложбата ще бъде представена още веднъж в САЩ в  Девънпорт, в щата Айова. Преди време експозицията обиколи няколко американски щата, превозвана с автобуси и камиони. Малка част от приходите от това турне обаче стигнаха до хазната на  благотворителните организации, създадени от Даяна.

Това може би е една от причините да се сложи край на експозицията. Предполага се, че близките на покойната принцеса не са доволни от начина, по който се експлоатират вещите, принадлежали на майка им.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Август, 20:53

    ПРЕДИШНИТЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО ТОВА ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА, НА СОЦИАЛНО-СЛАБИ БЪЛГАРИ БЯХА РАЗДАДЕНИ ЕДИН-ДВА ТРАНША ХРАНИ КАТО ПОМОЩ. ТАЗИ ГОДИНА НЯМА. ДОЙДЕ СЕПТЕМВРИ МЕСЕЦ ЗА ЦИФРОВА ТЕЛЕВИЗИЯ, А В МНОГО РАЙОНИ, ВКЛ. СОФИЙСКА ОБЛАСТ НЕ СА ДАЛИ ОБЕЩАНИТЕ ВАУЧЕРИ ЗА ДЕКОДЕРИ И Т. Н.... ЯВНО, ЧЕ СА ИМ ПО-ВАЖНИ ЧУЖДИТЕ БЕЖАНЦИ ДА ГИ ХРАНЯТ И ОСИГУРЯВАТ, А БЪЛГАРИТЕ ДА МИЗЕРУВАТ И ДА МРАТ. МОГАТ ДА ДАВАТ МИЛИОНИ ЗА новата главна квартира на НАТО в Брюксел, ЗА БЕЖАНЦИ, ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ НА ГЪРБА НА НАЙ-БЕДНИЯ _ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД. БЕЗСРАМНИЦИ!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete