Събота, 25 Май 2019, 14:04

160 топли обяда от община Етрополе за инвалидите по повод Международния ден на хората с увреждания

5 Декември 2018, 11:26
(1) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 646 1


През 1992 г. Генералната асамблея на ООН обявява 3 декември за Международен ден на хората с увреждания и неговата цел е постоянно да мотивира институциите да предприемат по-ефективни действия и политики, с които да се гарантира достъпът до общата архитектурна среда на хората с увреждания, достъпът до общообразователната система, до общия пазар на труда, до информация и до процесите на изработване. В световен мащаб над един милиард души, или около 15% от населението има някаква форма на увреждане. Посланията на този ден са различни, защото и политиките по отношение на хората с увреждания имат много лица.
По този повод хората от Организация на инвалидите „СВЕТЛИНА” в град Етрополе отпразнуваха своя празник. На тържеството присъстваха: заместник-кметовете на Община Етрополе, г-жа Росица Христова и инж. Стефан Борисов.
Председателят на организацията, г-жа Янка Филипова приветства присъстващите и им пожела здраве, сила и достоен живот, нека всяка мечта стане реалност.
От името на Кмета на Община Етрополе - Димитър Димитров, г-жа Росица Христова поздравителен адрес и саксийно цвете на председателя на организацията.
  „С голямо удоволствие се обръщам към Вас, за да Ви поздравя по случай 3 декември - Международния ден на хората с увреждания! Този празник е повод да се обърнем с уважение и поклон към Вас - хората, които ежедневно, с воля и кураж, отстоявате  правото си на нормален и достоен живот. Вярвам, че наша много важна и човешка мисия е хората с увреждания да получат необходимата подкрепа за постигане на пълноценно човешко съществуване.  Наш е и дългът да облекчим трудното Ви ежедневие и да протегнем приятелска ръка с разбиране и топлота!“ – бе част от поздравителния адрес на г-н Димитров.
Поздрав към присъстващите отправи и г-жа Маргарита Стефанова – заместник-председател на сдружението „Вяра – диабет“ – Етрополе.
В знак на уважение към хората с увреждания, общинското ръководство подари празничния обяд на 120 инвалида, които присъстваха в ресторанта и на 40 инвалида, които нямаха физическата възможност да бъдат на празненството.
Община Етрополе


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Пуй 5 Декември, 13:37

    Кака Иванка поведе ли хорото

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (0)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (6)
70% Complete
Не (0)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (2)
70% Complete