Сряда, 24 Април 2024, 02:53

17 септември - кулминацията на празниците на гр. Костинброд

18 Септември 2017, 11:48
(0) (1)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1414 0


На 17 септември преди 43 г. Костинброд е обявен за град. По този повод от общинското ръководство бяха подготвени редица инициативи, чиято кулминация беше на самия 17 септември - денят, когато православната църква почита паметта на Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.
Празничната програма започна в ранните часове на деня със спортен празник на стадион "Белица". Бяха представени спортовете айкидо, борба, ръгби, спортна гимнастика, шахмат и лека атлетика. Специален гост беше Михаил Дюзев.
От 11.00 ч. в големия салон на НЧ "Иван Вазов" бяха зарадвани и най-малките жители на града с детския спектакъл на куклен театър Ямбол "Румето и старият лъв".
От 17.00 ч. в Първи район на гр. Костинброд се състоя официалното откриване на крайречната алея срещу храм "Св. св. Кирил и Методий". Сред гостите бяха народните представители Васил Цветков, Валентин Милушев, ръководството на община Костинброд в лицето на кмета Трайко Младенов, заместник-кметовете, председателят на общинския съвет д-р Атанас Тенев, общински съветници, кметове на населени места, директори на училища и много граждани. Инициативата и изграждането на алеята е съвместно с Кока Кола ХБК България, като на откриването присъстваха и ръководители на завода, които заявиха, че вече 21 г. съществува и работи заводът на Кока Кола в града и се чувстват не като гости, а като у дома си. Алеята беше осветена от отец Дамян и отец Серафим, след което думата беше дадена на кмета Трайко Младенов и представители на Кока Кола. Новото съоръжение съчетава интересно осветление и визия, места за отдих, около които е засадена зеленина. Алеята беше наречена на името на Душко Душков - виден костинбродски гражданин, кмет и дарител на имоти за църква, читалище и училище.Още една нова придовивка - голяма икона на светите братя Кирил и Методий,, пък е изобразена на фасадата на едноименното читалище, точно срещу мястото за отдих и приятни моменти.
Малко след 19.00 ч. започна тържествената програма на централния площад "Иван Вазов", която също беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България. В своите слова кметът Трайко Младенов и д-р Атанас Тенев поздравиха всички граждани и гости на града, а общинският съветник Димитър Найденов съобщи и награди победителите в литературния конкурс "Млад поет", иницииран от общинския съвет. Първото място взе талантливият Милен Колев. След официалните думи започна концертът на формацията "Легендите", включваща някои от най-известните български рок музиканти - Данчо Караджов (Сигнал), Константин Марков и Стенли от "Тангра", Константин Цеков (ФСБ) и други. Концертът и празникът приключиха с впечатляваща заря, каквато рядко се вижда. 
Гражданите имаха различни възможности за забавление на централния площад, сред които различни атракциони и съоръжения. Беше обърнато внимание и на кът за култура, където пътуващото читалище "Бащино огнище" предложи на гражданите своята експозиция, фотоизложба и щанд с литература. 
Днес, 18 септември, ще бъде последният концерт, с който ще бъдат закрити празниците на града с участието на Алисия и Ванеса.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete