Петък, 26 Април 2024, 02:27

18 675лв събра благотворителният концерт за Йоанка

13 Декември 2017, 21:37
(5) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 8852 12


Тази вечер зала „Арена Ботевград“ се изпълни с хора, готови да отворят сърцата си в навечерието на коледните празници и да дарят частица доброта. Всички те бяха обединени от общата кауза да помогнем на малката Йоанка. Родена в седмия месец, тя получава кръвоизлив в мозъка, а след което е диагностицирана с хидроцефалия на очния нерв, със съпътстващо заболяване лека форма на епилепсия – тежките диагнози, с които родителите й се борят до днес.

Във фоайето на залата бе разположен коледен декор, където фотографите Стоян Христов и Мирослав Дойчев заснеха всеки желаещ да се снима с белобрадия статец и Снежанка. Снимките бяха изкарвани на хартиен носител на момента, а притежателят им даряваше сума по желание.

Освен билетите от входната такса, в залата имаше и благотворителен базар. От него присъстващите можеха да си закупят календарче с благодарности и облика на Йоанка, ръчно изработени гривни от Миглена Даскалова, ръчно изрисувани чаши от Людмила Тодорова, изделия от работилница „Нещичко“, картички, изработени от „Боратилница Ел“ от еко материали, картини от местния художник Володя Казаков. Освен това, посетителите можеха да наддават в благотворителния търг, в който бяха включени футболна топка с автографи от футболистите на ФК Балкан, екипи на таекуондиста Владимир Далаклиев, президента и треньор на футболния отбор Иван Редовски, както и екип от националния отбор на баскетболиста Христо Захариев и потник на Мартин Маринов от Балкан.

Вечерта бе открита от Младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски и Мажоретен състав с ръководител Иванка Христова и Поля Герашка. В спектакъла "Пеем и танцуваме за Йоана" се включиха Литаковска духова музика с ръководител Дейвид Христов, представителен ансамбъл за народни танци “Ботевград“ с ръководител Стоян Стоянов, представителен ансамбъл за народни танци “Заря“ Правец с ръководител Ивайло Димитров, народните певици Станислава Димитрова и Иванина Иванова. Специален гост бе обичаният български изпълнител Орхан Мурад.

Родителите на Йоанка поднесоха своите огромни благодарности към гостите в залата и към всички, спомогнали за реализирането на благотворителната инициатива.
"Знам, че децата като Йоанка в България са много. Надяваме се, че тя ще се оправи и ще дойде момента, в който ще бъде едно нормално дете", каза Цветослав Нанов, баща на момиченцето.

Общата сума, събрана от входните такси, благотворителните базар и търг, коледни снимки и дарителски кутии, бе преброена непосредствено след спектакъла - 18 675.31лв. От тях 3000лв са дарени от ППМГ "Акад. Проф. д-р Асен Златаров", събрани от учители, ученици и родители.

Припомняме, че досега на Йоана й бяха направени 4 вливки на стволови клетки в клиника в Истанбул, след които се наблюдава значително подобрение в състоянието й. Момиченцето обаче се нуждае от сумата от 17 000 долара, необходима за още две вливки и един ядрено магнитен резонанс.

За набиране на средства е открита и дарителска сметка:
Първа Инвестиционна Банка
IBAN: BG32FINV91501317009581
BIC: FINVBGSF
Титуляр: Йоана Цветославова Нанова
Pay Pal: helpyoana@abv.bg



Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 21:48

    Bravo...!!!!

  • Отговори (13) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Декември, 21:50

    Можеше и още.На Нешка Робеве на спектакъла залата се пукаше по шева,но нали е безплатно нормално.

    • (8) (1)
      1. добавен от: Анонимен 14 Декември, 10:20

      Наистина можеше и много повече. На Нешка всички бабички се бутаха да влязат, а сега имаше повече млади хора. Постоянно трябва да се правят такива мероприятия, а не само билети по 10 лева да се търкат.

  • Отговори (2) (16)
    3. добавен от: Анонимен 13 Декември, 22:38

    А общинското ръководство беше заето да дава "хиляди обещания" във Врачеш вместо да е съпричастно с "хиляди слънца" и благотворителното мероприятие.

    • (4) (1)
      1. добавен от: Запознат 14 Декември, 20:27

      Ей глупак долен, общ ръководство предостави залата и пое цялата организация около събитието!!!

  • Отговори (14) (1)
    4. добавен от: Анонимен 13 Декември, 22:50

    Браво! В събота има коледен концерт организиран от читалището .Може средствата събрани от него да се дарят. Може да се организира благотворителен коледен базар в подкрепа на Йоана. Така всеки посетил концерта може да си закупи нещо ида се съберат още пари.Нека докажем, че имаме големи сърца!Заедно ще успеем!

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 14 Декември, 00:12

    bravo :D

  • Отговори (15) (0)
    6. добавен от: Невяна Щерева Христова 14 Декември, 08:40

    Благодаря, първо на Бог и след това на всички добри хора. Малката принцеса го заслужава.Как започна плахо да прави първите си крачка, това е благодарение на всички Вас добри хора.

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 14 Декември, 16:27

    Това са хубави неща, дано има повече добри хора, стига с тази злоба завист, дайте да си помагаме вижте, че държавата нищо не прави, щом стигнаха да се краде от лекарствата на тежко болни и ние си мислим, че ни лекуват.Едно време като ти правят химиотерапия едва се прибираш, нямаш сили да се движиш, а сега ставаш и вървиш , а то що било вляли ти водица.

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 14 Декември, 21:58

    ima i drugi bolni deca taka 4e molq da dadem neshto ot sebe si na koncerta v subota

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Декември, 15:52

    ТОЗИ КОНЦЕРТ ТРЯБВАШЕ ДА СЕ НАПРАВИ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА ,КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ ЛЕЧЕНИЕ И СА ОТ ОБЩИНАТА..МОЖЕ БИ ЩЯХА ДА ОТИДАТ ПОВЕЧЕ ХОРА .

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Декември, 17:43

    точно така 9 има и други деца в подобно положение нека се направи нещо и за тях

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete