Събота, 28 Ноември 2020, 18:53

18 май международен ден на музеите

18 Май, 06:57
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 535 0


Исторически музей Правец Ви очаква

От 1977 година се отбелязва Международния ден на музеите. Исторически музей Правец по традиция се включва всяка година със събития – изложби, концерти, презентации и конкурси.

Тази година мотото за 18 май на Международния съвет на музеите (ICOM) е „Музеите за равенство: разнообразие и приобщаване“. Потенциалът на музеите да създават различни преживявания е актуален особено днес в обстановка на изолация по време на световна пандемия от COVID – 19. Още повече, че след два месеца, музеите отново отвориха врати за посетители.

Ние от Исторически музей Правец отправяме предизвикателство към жителите и гостите на общината и региона и Ви каним на 18 май 2020 г. в понеделник от 14.00 до 18.00 часа в обект Музеен комплекс Правец при Родна къща на Тодор Живков на изложба-демонстрация на открито „Земя, огън и вода за живот. Пред стихиите всички сме равни“.

Представяме изложбата в Instagram и Facebook страницата ни.

След два месеца прекъсване в Исторически музей Правец освен постоянната музейна експозиция може да видите изложбата на Регионален етнографски музей на открито „Етъра“ – „Кога си на кон – хем седиш, хем ходиш“, т.е. ролята на коня в живота на балканджията и „Армията на бога“ – колекция икони, стенописи и църковна утвар на Частен музей „Арете“ – София.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (9)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (647)
70% Complete
Не съм съгласен (377)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (339)
70% Complete