Неделя, 27 Май 2018, 11:01

20 години Пенсионерски клуб- с. Новачене

25 Април 2017, 14:23
(3) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2898 0

20 години от основаването на Пенсионерски клуб- село Новачене отпразнуваха днес пенсионерите от селото. Юбилейното честване се състоя в ресторанта, който се намира в центъра на с. Новачене. На празничното тържество присъстваха членовете на ръководствата на пенсионерските клубове на територията на община Ботевград. Празнично настроение, българска народна музика, усмивки и хубави емоции стоплиха сърцата на хората от трета възраст. Домакините посрещаха своите гости с питка и сол и ги даряваха с китка здравец.

Илия Петров, председател на пенсионерския клуб, с радост обяви, че изпълнява тази длъжност вече 12 години. Той сподели, че клубът е основан на 23 април 1997 година, a членовете му наброяват 130 човека. „Очаква се броят на членуващите да нарасне през летния сезон, когато всички се прибират от големия град в родните си домове“, каза Петров. За 20 години пенсионерите от клуба са организирали над 60 екскурзии в страната и съседните на нея държави като Сърбия, Гърция, Румъния. „Осъществяваме срещи с пенсионерските клубове от нашата община, както и от общините Етрополе, Правец, Никопол, Пловдив, Враца и др. Стараем се подобаващо да посрещаме празници, рождени дни и др.“, каза Илия Петров. Председателят сподели, че пенсионерският клуб е като втори дом за членуващите в него.
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (89)
70% Complete
Не подкрепям идеята (86)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (163)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (157)
70% Complete
Нямам мнение (12)
70% Complete