Петък, 29 Март 2024, 12:44

200- годишен юбилей отпразнува ОУ "Васил Левски", с. Видраре

1 Юни 2018, 15:45
(0) (2)
Правец - Новини
Прочетена: 2881 2


200 - годишен юбилей отпразнува ОУ „Васил Левски“, с. Видраре, община Правец на 31.05. 2018 г.
Едно невероятно преживяване , споделено от много бивши и настоящи учители и ученици, родители и приятели, съмишленици и граждани. На входа на училището всички бяха посрещнати с пита и шарена сол по стара българска традиция.

Официални гости на събитието бяха г-н Румен Гунински- кмет на община Правец, г-н Николай Яхов-председател на Общински съвет град Правец, г-жа Росица Иванова-началник РУО София регион, г-жа Албена Петрова – секретар на община Правец, кметове на села, директори на училища и институции.

Желаещите разгледаха старото класно училище намиращо се в селото, стаите за фитнес и гимнастика, музея на етносите, сградата на Подготвителна група към училището, реновираната учебна сграда с класните стаи, ресурсния кабинет, занималните, компютърната зала.
Двете презентации : „Училището преди“ и „Училището днес“ показаха нагледно значими събития и дейности. В коридора се виждаха кътове , презентиращи дейностите на класовете по различни проекти и празници. Впечатляващ е кътът с автентичните документи от историята на училището.

В приказно украсения училищен парк се състоя тържествената част на събитието.
Директорът Деян Димитров откри празника с приветствие и представи гостите. Г-н Гунински, и г-жа Росица Иванова, също приветстваха училището с празника и връчиха плакети за изключителни заслуги за развитието на образованието и възпитанието на младото поколение и съхраняване на традициите в населеното място на директора.

На свой ред г-н Димитров връчи плакети за заслуги в образователното дело и издигане престижа на училището на бивши и настоящи учители. Сред наградените бяха и Мая Пенчева, бивш директор за създаване на съвременна визия на днешното училище, и Жанета Георгиева, директор на Фондация НМС , за дарителска дейност.

Г- Димитров сподели за големия брой получени поздравителни адреси и прочете този от г-н Красимир Вълчев – министър на МОН. След това той запозна публиката с постиженията на съвременното училище и предостави думата на учениците

На импровизирана сцена – стара класна стая, учениците върнаха гостите 200 години назад във времето. По уникален начин те пресъздадоха атмосферата на възрожденското училище и разказаха историята на двете училища -килийното и класното, започнала още през 1818 г. Звучаха най - българските песни и стихотворения. Годишният изпит на учителката "Рада Госпожина по „История на видрарското училище“ приключи с оценка „Отличен“. "

Децата от подготвителната група развеселиха публиката . Спортната композиция „Пирамида“ с участието на Вл. Стефанов – учител по ФВС показа , че за силния училищен дух е нужно здраво тяло и спортна дисциплина.

Танцовият състав към училището, в който участват и учители , вдигна настроението на публиката с прекрасното изпълнение на танца “Хоро за влюбени“ .

Коктейлът за официалните гости финализира юбилейното събитие, за което се бяха погрижили учениците от професионалната паралелка по туризъм към ГПЧ“Алеко Константнов“, град Правец.
Емоциите и милите спомени бяха ароматът на празника. Всеки отнесе със себе си по късче от тях вкъщи, за да ги сподели с близки и приятели.

Как ли ще изглежда един такъв празник за 300 –годишния юбилей на училището?!
Дай,боже!


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 1 Юни, 17:40

    Къде е новината за Дискотеката ???КОИ СА ЦИГАНИТЕ ДЕТО СА ВЛИЗАЛИ С НОЖОВЕ???

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Анонимен 1 Юни, 17:43

    Шопе не бъди ПУТКА! !!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete