Петък, 29 Март 2024, 09:24

22 деца загинаха при катастрофа в Швейцария

14 Март 2012, 09:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2904 2


Двайсет и осем белгийски туристи, от които 22 деца, загинаха при автобусна катастрофа в Швейцария, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Автобусът с белгийска регистрация се отклонил от пътя по неизвестни причини и се блъснал в стената на тунел в кантона Вале край град Сиер.

В автобуса пътували 52 души - два класа с ученици от градовете Ломел и Хеверлее във фламандската част на Белгия. Децата се връщали у дома след зимна ваканция във Вал д'Анивие, съобщи Франс прес, като се позовава на швейцарската агенция СДА-АТС.

Двамата шофьори също са загинали.
Ранените са приети в четири болници в кантона.

На пресконференция рано тази сутрин началникът на полицията във Вале заяви, че става въпрос за "безпрецедентна трагедия". Дори спасителите, които са претръпнали, бяха разстроени, допълни той.

"Тази драма ще разстрои цяла Белгия", заяви посланикът на страната в Швейцария Ян Ликс, цитиран от агенция ATС, цитирана от АФП и БГНЕС.
"Никога не съм преживявал подобно нещо. Мащабът на катастрофата е труден за осмисляне..., за момента съм съсредоточен върху практическите аспекти. Емоциите ще дойдат при срещите с близките", допълни посланикът.
Очаква се много от тях да пристигнат във Вале. Те ще имат на разположение психолози, които да им помогнат да преодолеят шока.

Премиерът на правителството на кантон Вале Жак Мели изрази "огромната си тъга" и "дълбоко вълнение". Той изказа съболезнования на близките на жертвите и благодари на спасителите, които работили "при много трудни условия".
Според главния лекар на Кантоналната спасителна организация във Вале Жан-Пиер Деларз всички спасители били шокирани от преживяното.

Източник: http://dir.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete