Четвъртък, 25 Април 2024, 03:13

227 ученици прекрачиха за първи път училищния праг в Ботевград - (снимки)

17 Септември 2012, 09:47
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4403 3


Първият учебен ден е изпълнен с трепетно вълнение, когато всеки ученик се среща отново с приятели и любими учители след дългата лятна ваканция. Особено вълнуващ е той за най-малките ученици-първокласниците. Общият им  брой в Ботевград е 227, а в цялата община са 300. Техните родители, баби и дядовци бяха сред публиката, която с нетърпение очакваше да преминат под символичната врата на знанието.
Новата учебна година бе открита тържествено във всички училища на община Ботевград. Техният общ брой е 3 409. Тя стартира с  посрещане на училищното знаме и вдигане на националния флаг на всяко учебно заведение, както и с  приветствие от директорите.
С едноминутно мълчание бе открита новата учебна година в ОУ”Никола Вапцаров” в памет на загиналите деца в катастртофи. Кметът на Ботевград, Георги Георгиев бе официален гост в учебното заведение. Той откри тържетвото с думите – „…Общината ще направи всичко възможно, за да може нашите деца и тази година да учат в една прекрасна атмосфера”. Кметът допълни още, че тази година са осигурени около 600 хиляди лева за цялостното обновяване на училището.  Освен множеството ученици и родители, на тържеството присъстваха и бивши преподаватели на училището. За новата учебна година, училището получи приветствени писма от Красимир Живков – Областен управител, от кмета на Община Ботевград – Георги Георгиев и от общинската организация на БСП. Директорката на ОУ „Н. Вапцаров” Евгения Иванова също приветства всички ученици – 137 първокласници от общо 848.
 
270 ученици изпълниха площдката пред ОУ”Св.Св. Кирил и Методии” в кв. „Васил Левски” Ботевград. От тях 45 са първокласниците, записани в две паралелки с класни ръководители Ивнка Муканска и Петя Лазарова.Официални гости на откриването на новата учебна година бяха секретарят на Община Ботевград Цеца Иванова и Иван Начев- председател на ПП”ГЕРБ”, и общински съветник.
Ученици от по-горен курс приветстваха първокласниците с „добре дошли във вторият им роден дом”. Директорката Даниела Николова откри тържеството с думите: „Днешният ден е най-тържественият в българския календар. Той е очакван във всеки български дом. Днес ще напомним на обществеността, че българското образование зависи от всички ни. Защото само доброто и качествено образование и изграждане на ценностна система и възпитание у младите хора са нашият капитал за утвърждаване на България като модерна европейска държава”.
От името на всички родители Свтослава Тодорова пожела на всички възпитаници на учебното заведение всеки ден да прекрачват с усмивка училищния праг и жажда за знания. „Понякога може би ще ви бъде трудно, но това не бива да ви плаши, защото ние вашите родители ще бъдем до вас,за да ви помагаме.”

В ОУ"Васил Левски” за първи път прекрачиха училищния праг 45 първокласници. Доректорът Петко Маринов причетства всички свои възпитаници и им пожела все така успешно да следват пътя на знанието. Общият брой на учениците в учебното заведение е 310. Това е училището в Софийска област с най-много клубове по проект „Успех”. 10 учители са заявили желание да продължат работата по проекта. След 15-ти септември в зависимост от желанията на учениците ще бъдат сформирани две паралелки със спортен профил.

Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Септември, 11:15

    Георгиев за пръв път да уважи Вапцаров, сигурно защото е сменил директорката. Евала Г.Г ставаш за срам постоянно.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Септември, 12:21

    Без капка срам е този толуп от снимката!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: choveka 17 Септември, 18:02

    are vmesto da se prai na tarikat da izgoni budeshtite si glasopodavateli (romi) ot temeto a ? shtoto ne mi e priqtna atmosferata na mene s tiq 4ernite

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete