Сряда, 24 Април 2024, 11:35

24-30 септември: Седмица за превенция на детската безопасност

26 Септември 2018, 09:46
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 796 0


Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!“ продължава до 31 октомври.

С цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия с деца от 1 септември до 31 октомври 2018 г. се провежда традиционната акция на полицията "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!". Дните от 24 до 30 септември са обявени за Седмица за превенция на детската пътна безопасност, като 29 септември е определен за Ден на превенцията.

Служители от Сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР- София съвместно с експерти от Регионално управление на образованието са изготвили графици за провеждане на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от учебните заведения на територията на Софийска област..

През последните седмици служители от охранителна полиция в 12- те районни управления в състава на областната дирекция проведоха работни срещи с ръководствата на учебните заведения, с представители на местната власт и частните охранителни фирми в региона. Съгласувани бяха механизмите за взаимодействие и общите ангажименти, свързани с безопасността на децата през новата учебна година. В ход са регулярни проверки в питейните и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, както и продажба на алкохол и цигари на деца. Предприети са конкретни мерки- организационни и оперативни, за противодействие на уличното наркоразпространение. Полицейският контрол в районите на училищата е активизиран.


Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete