Четвъртък, 25 Април 2024, 23:16

24-ти май бе тържествено отбелязан в ОУ "Васил Левски"

24 Май 2019, 13:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1597 4


Днес в двора на ОУ “Васил Левски“- гр. Ботевград се проведе празнично тържество, посветено на Деня на славянската писменост и култура. В пъстрата празнична програма се включиха ученици от училището, които създадоха празнично настроение със своите песни и танци. Това бяха формация ""Игрив понпон“ с ръководител г-жа Ванина Каменова, танцовият състав към "Хороводец" с ръководители г-н Георги Иванов и г-жа Радка Ангелова и вокална група "Звънче“ , ръководени от г-жа Иванка Николова.

Водещи на тържеството бяха младите учители г-н Георги Иванов и г-жа Радка Ангелова. Гости на празника бяха г-жа Надежда Данаилова президент на "Инър Уийл“, г-жа Виолета Филипова, г-н Петко Маринов бивш директор на ОУ “В.Левски“ както и учители и пенсионери. Думата за приветствено слово бе дадена на г-жа Евгения Иванова.

„24 май е възторжен и паметен ден,празничен светъл, неповторим. Ден, в който с дълбок поклон бележим духовния подвиг на нашите първоучители- Светите братя Кирил и Методий. Това е ден на Славянската писменост, на силата и волята на българския народ да пази своя език и култура. Това е денят на българските букви, денят на българското слово ,които имат своя знак върху културното минало,настояще и бъдеще на света. На този ден всички българи, където и да сме в България или в друга страна, пеем химна на двамата братя, защото той е символ на най-съкровения, на най-българския празник . "Върви народе възродени“ - този тържествен химн, това неповторимо вплитане на безсмъртния славослов на Стоян Михайловски и тържествената мелодия на Панайот Пипков, обединява българите и кара сърцата да затуптят гордо в един ритъм.“

Двама учители от ОУ "В.Левски“, избрани от педагогическият съвет, бяха наградени с призванието "Учител на годината“. Това са г-жа Иванка Василева класен ръководител на 1-ви “А“ клас и г-жа Галя Велковска класен ръководител на 7-ми "А“ клас.
Трима ученици получиха награди за своите училищни и обществени изяви и постижения: Десислава Силванова Младенска от 1-ви "А“ клас, Теодора Данаилова Асенова 2-ри "А“ клас, Ася Васкова Асенова 4-ти "А“ клас.

Поздрави по повод днешния празник бяха получени от кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, Любомир Лилов председател на Общински съвет - Ботевград и г-н Георги Тачев старши търговски мениджър в „Школо“.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (7) (3)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 14:16

    Магнаурската школа

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 23:39

    Игрив поНпон или игрив помпон?

  • Отговори (9) (1)
    3. добавен от: Анонимен 25 Май, 11:03

    Госпожа Ванина да вземе да се скрие някъде, че целият град й се смее.

  • Отговори (9) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Май, 14:12

    #3, абсолютно вярно. Хората не се смеят само на нея, ами и на майка й. Тях ги интересува всичко друго, но не и обучението на децата.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete