Вторник, 23 Април 2024, 19:04

24-ти май бе тържествено отбелязан в ОУ "В. Левски" Ботевград

24 Май 2018, 13:49
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2555 10


Празнично тържество, посветен на най-светлия български празник – 24 май, Денят на славянската писменост, българската просвета, книжнина и култура, се състоя днес в двора на ОУ”Васил Левски”Ботевград. Водещите на тържеството бяха двамата млади учители Кристина Петкова (класен ръководител на 3-ти „Б” клас) и Георги Иванов – учител по музика. "Това е празник, който ни дава право да се гордеем,че и ние сме дали нещо на света и на вси славяни книги да четат", каза Кристина Петкова..

Гости на тържеството бяха Йордан Томов – Старши експерт по приобщаващо образование в РУ на образованието-София област, Петко Маринов – бивш директор на училището и учители-пенсионери.

Директорът на ОУ”В.Левски” Евгения Иванова приветства всички присъстващи с празника, като заяви „Има дни в българския празничен календар, които ни дават повод да се радваме и да се гродеем, че сме българи, но с най-голяма историческа значимост и с най-висок емоционален заряд сред е денят 24-ти май”, заяви Евгения Иванова. По думите й нашата гордост като народ е именно, защото тук от нашата малка родина „преди 12 века тръгва писменото слово, за да даде на всички славяни духовна храна”.

„Аз се радвам, че днес съм тук във вашето училище и то изглежда така добре. Радвам се да ви видя – толкова хубави деца и умни, защото веднъж бях на проверка и успях да се убедя във вашите способности и възможности”. Това заяви старши експертът Йордан Томов. Той прочете поздравителен адрес от началника на РУО София област Росица Иванова.
„На празника на българския дух и културна идентичност съм радостта да отправя своите поздрави към целия екип на училище „В.Левски” и да ви пожелая здраве и професионални успехи, много сили и творческо вдъхновение, за да продължите да предавате на бъдните поколения българското писано слово”, се казва в поздравителния адрес.

В празничната програма участваха ученици от 3-ти „А” клас с класен ръководител Славка Каменова, Геновева Маринова и Теодора Асенова от първи клас, чиито талант е открит от Георги Иванов, децата от двата клуба „Хороводец” и „Хармония” с ръководители Радка Ангелова и Георги Иванов, ученици от 4-ти клас представиха мажоретен танц ”България” с класни ръководители Иванка Василева и Галя Методиева. Първокласничката Ива декламира стихотворението „За буквите”.


За пълен отличен успех бяха наградени учениците Иван Калинов, който представя училището в национални литературни конкурси и Теодора Асенова за участието си в представителни изяви.

С решение на Педагогическия съвет бе номиниран за приза „Учител на годината” , в категория „Прогимназиален етап на основното образование” Стилиян Станчев, който е преподавател по изобразително изкуство. Грамоти за постигнати високи резултати по проекта "Твоя час" директорът Евгения Иванова връчи на Радка Ангелова и Георги Иванов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • Отговори (8) (0)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 15:22

    Мъка, мъка... Едни училища празнуват 10 години от прегазването на други. Третите пък се изживяват като най-успешни, при положение че демонстрациите и отношенията отвътре са потресаващи! Днешният ден е повод за пожеланието образованието в тази община да се измъкне по-скоро от тресавището, в което е затънало и да се ръководи от нови, необременени лица! В името на по-светлото бъдеще, което очакваме за децата и страната си!

  • Отговори (0) (6)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 16:14

    1 Ти си обременен от злоба и любов към невежия кмет.

  • Отговори (0) (3)
    3. добавен от: Анонимен 24 Май, 20:02

    O

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Май, 21:05

    Евала, че там все още има учители, които се борят да ги научат тези на нещо.

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 25 Май, 00:55

    Тъжна картинка! Някога това беше най–доброто училище в общината, а сега е един цигански бардак, в който чаветата на едни неграмотни и злобни маймуни, ходят единствено, да не им спрат социалните помощи! Прощавай апостоле, че тази безмозъчна цигания се кипри с твоето име!

  • Отговори (5) (1)
    6. добавен от: Анонимен 25 Май, 06:53

    Тулата го докара до това състояние.И то заради дребни кражби покрай строителството на ново училище

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Май, 07:41

    Тулата и сите граждани на Ботевград

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Май, 07:44

    Простете, граждане!

  • Отговори (2) (2)
    9. добавен от: Анонимен 25 Май, 10:00

    Искам да ви кажа, че в това училище видимо се полагат огромни усилия за циганчетата. Това си личи на многобройните междуучилищни инициативи и състезания. И никога никой не си позволява да каже нещо лошо за директорката. Защо не е същото положението във "Вапцаров" и защо изтрихте да не се пишат коментари за Кочкова? Всички знаем, че е душевна, политическа и физическа .......

  • 10.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (180)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete