Вторник, 23 Април 2024, 21:52

260 автомобила проверени само за 2 часа при акция на ботевградската полиция

16 Март 2012, 10:35
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1965 0


260 автомобила са били проверени при акция на служителите от РУП – Ботевград само за 2 часа. Това съобщи началникът на полицейското управление в града инспектор Христо Христов. Той обясни, че проверките са били извършени  на 14 март. Съставени са 3 акта за управление на превозно средство без нужното свидетелство. Акцията започна преди няколко дни. Инспектор Христов обясни, че проверките са неочаквани и дори неговите служители не знаят  кога и къде ще бъдат извършени те. Целта на полицейската акция е свързана с изискването за задължителните колани, както и дали шофьорите имат застраховка „Гражданска отговорност” .
Днес отново ще има проверки. Те ще бъдат извършвани на различни места и по  различно време, допълни инспектор Христов.
До сега акцията е показала, че повечето шофьори ползват предпазни колани. Полицаите ще следят дали в автомобилите има пожарогасители, винетки, документи за управление.
Инспектор Христов каза още, че  акцията ще продължи и занапред. „Това ще е мой приоритет”, категоричен беше началникът на местното РУП.
Христо Христов съобщи, че предстои в близко време да има рокади между полицейските управления в Софийска област. Патрулки ще си сътрудничат при различни акции на полицията.
Например полицаи от Етрополе или друго управление ще идват, за да помагат на колегите си от Ботевград. От своя страна ботевградските униформени ще бъдат изпращани в други населени места на областта.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete