Петък, 19 Април 2024, 11:20

28 Белгийски скаути доброволци в ГПЧЕ "Алеко Константинов" - Правец

1 Юли 2015, 12:55
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1812 1


Жер дьо Лан е младежка скаутска организация от франкофонската област Валония, Белгия. Всяка година провеждат доброволческа инициатива и подпомагат в ремонтните дейности училища и детски центрове в различни страни на Европа. 
Тази година те избраха България и с помощта на МОН и Френския културен институт в София, се спряха на ГПЧЕ "Алеко Константинов" - гр. Правец. 
Съвместният десетдневен младежки проект включва пребоядисване на коридори и врати в общежитието към гимназията, както занимателни игри и промотиране на френски език.  Вече ехти чужда реч, кипи труд. 
„Ние в ГПЧЕ винаги залагаме на многоезичието", споделя г-жа Нели Тенева, координатор на проекта и преподавател по френски език. "Чудесен пример за езиково богатство и разнообразие са белгийските младежи, които свободно говорят френски, английски и нидерландски. Затова се обръщаме към желаещите ученици, както и към кандидат-гимназистите избрали френски език или колебаещи се в избора на език да заповядат и да се присъединят към групата ентусиасти, за да създадат контакти, запознанства и приятелства, да се докоснат до красивия френски език, изучаващ се единствено в ГПЧЕ на територията на София област! Очакваме ви!”, каза още г-жа Тенева.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete