Сряда, 24 Април 2024, 21:58

3 причини да смените козметиката си с натурална

1 Март 2021, 15:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 798


Можете ли да оставите всички свои козметични продукти настрана, за да се посветите на натуралните формули?

Ако се чудите защо да го правите, искаме да споделим с вас, че не само кожата ви ще бъде благодарна. Ето 3 причини защо да преминете към натуралната козметика още сега.

1. Цялостно здраве
Обикновените козметични продукти съдържат съставки като фталати, оксибезон или парабени. Въпреки че е регламентирана за безопасна, употребата им в състава на козметичните продукти, противоречи с концепцията на натуралната козметика. При нея формулата трябва да бъде изградена предимно от минерали, натурални или органични екстракти, продукти от микроорганизми или вещества, получени от тези източници. Това също така прави козметиката устойчива, съставките са биоразградими и напълно безопасни както за хората, така и за околната среда. Разбира се, понякога се срещат алергични реакции към натуралните съставки, затова винаги трябва да бъдете внимателни, когато пробвате нова козметика и да направите тест за поносимост преди употреба.

Имайте предвид, че съществува период на адаптация, когато се преминава към натурална козметика. Понякога косата или кожата не реагира така както очакваме след първата употреба - дайте си време и не бързайте.
Ако не сте напълно сигурни, че искате да рискувате и да заложите на изцяло органични продукти, марки като Himalaya Herbals предоставят на пазара средства с ценни естествени съставки и невероятно действие, неизискващи време за адаптация.

2. Защита на околната среда и животните
Много петролно базирани съставки, често използвани в конвенционалната козметика, изискват обширно разкопаване, както е в случаите на нефт, алуминий или олово, което застрашава почвите и представлява заплаха за дивата природа. Под знака веган ще намерите продукти, които не просто са лишени от животински съставки, но не са били тествани върху животни. За разлика от нефтохимичните съставки, естествените и органични компоненти произхождат от специално отглеждани растения, цветя и култури. Те са в унисон с природата и често производителите избират да заложат и на биоразградими опаковки.

3. Невероятни аромати
Много от натуралните и органични продукти използват различни етерични масла, които да допълнят както действието, така и уханието на козметиката. Всеизвестен факт е, че те се използват в ароматерапията и предлагат различни плюсове като отпускане, релаксация, спокойствие или тонизиране и избистряне на ума.

Натуралните продукти не са просто начин за грижа, но и повод да въведете хармония между тялото и душата си, посвещавайки се на природата.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete