Събота, 20 Април 2024, 13:10

3 златни, 3 сребърни и 9 бронзови медали за състезателите на Таек-кион от Европейския турнир "България Оупън 2018"

28 Ноември 2018, 09:51
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1082 0


На 24 и 25 ноември в Пловдив се проведе Европейският турнир по таекуон-до ИТФ „България Оупън 2018". В шампионата участваха рекордните 706 таекуондисти от България, Румъния, Гърция, Молдова, Естония, Чехия, Сърбия, Словения, Македония, Хърватия, Австрия, Уелс, Англия и Украйна. Състезателите мериха сили в двете дисциплини – „форма" и „спаринг", в различни възрастови групи и категории.

19 състезатели от клуб Таек-кион участваха в силния международен турнир от клас А и спечелиха общо 3 златни,3 сребърни и 9 бронзови медали.

Никол Кръстанова стана шампион при деца на форма 8-7 гуп, при деца.

Моника Богданова традиционно грабна злато на форма 4-3 гуп, при децата,като спечели и сребърен медал на спаринг до 45 кг.

Николай Петков стана шампион на спаринг при мъже в категория +92 кг., като още първата среща нокаутира противника си в 40-та секунда на първия рунд. Той победи още три срещи, като опонентите му бяха представители от Гърция, Молдова и Австрия.
Ивайла Цакова спечели два сребърни медала при децата, на форма 6-5 гуп и на спаринг в категория +50 кг.

Цветелина Георгиева спечели бронзови медали на форма 4-3 гуп и на спаринг в категория до 60 кг.

Бронзов медал завоюва и Ник Диков при деца 8-9 г на спаринг в категория до 35 кг.
При девойки младша възраст на спаринг до 65 кг. бронз спечели Валерия Дачева, която победи 2 срещи, но на полуфинал загуби от състезателката от клуб „Фолкън" Благоевград, въпреки че в първия рунд на срещата Валерия поведе.
Любка Петрова остана със сребро при девойки младша възраст до 60 кг. ,след като спечели две срещи срещу представителки на Гърция ,но на полуфинала изгуби от тяхната сънародничка Анастасия Джорджия .
Цветелин Кръстанов спечели бронзов медал на форма, при юноши младша възраст 2-1 гуп.

Цветомир Йолов стана трети на спаринг при юноши старша възраст в категория до 63 кг.,където конкуренцията бе между 13 състезатели. Той победи три срещи, но на полуфинал падна от представител на Гърция, който стана победител в тази категория.

Габриел Витков завоюва два бронзови медала на форма, при мъже 1 дан и на спаринг в категория до 64 кг. Това беше неговия дебют при мъжете в една от най-тежките категории с 14 участника.
Той спечели първите две срещи срещу представители на Гърция .Третата среща бе с представител на клуб Асеновец Асеновград ,но на полуфинал загуби от гръка Кагиампинис Еустратиос,който е стана шампион в категорията.

300 състезатели от България участваха в тазгодишния европейски турнир от общо 21 национални клуба. Силният шампионат, който се проведе през изминалата събота и неделя, напълни спортната зала в Пловдивския университет, като повече от 1000 души бяха заели места по трибуните.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete