Събота, 20 Април 2024, 11:50

33- годишен рецидивист от Ботевград беше задържан за хулиганство

14 Юни 2012, 11:11
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3098 3


П.В.-Пинко е с висящо дело за трафик на жени зад граница, осъждан за кражби, грабежи, шофиране след употреба на алкохол и без книжка.
Снощи около 21 часа лек автомобил създал сериозна предпоставка за пътнотранспортно произшествие в района на болницата. Движейки се с висока скорост и с форсиране на двигателя, колата, управлявана от П.В., се завъртяла в кръг на кръстовището, като по някаква случайност не се ударила в паркиран наблизо автомобил. Само на няколко метра от мястото се намирали патрулиращи полицаи, които незабавно се насочили към нарушителя. Когато униформените поискали документите на водача, за да извършат проверка, Пинко не се подчинил на разпорежданията им и рязко потеглил. Полицаите го последвали, на по време на гонката беглецът успял да се изплъзне. Малко по- късно придружен от трима свои авери Пинко влязъл в заведение, стопанисвано от собственика на колата, която за малко щял да блъсне. Заформил се скандал, последван от размяна на ругатни и  юмруци. В разгара на свадата един от приятелите на П.В. извадил нож и  заплашил опонента си, който изплашен за живота си успял да избяга. Свидетели от съседното заведение подали сигнал в полицията. Незабавно към адреса били насочени два автопатрула. Служителите на реда разпитали очевидците и предприели издирвателни действия. Половин час преди полунощ П.В. бил задържан с полицейска заповед за 24 часа във връзка с чл. 325 от НК.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Юни, 11:22

    "Антимафия" ще разследва кмета на Ботевград след статия в "Сега"
    Парламентарната комисия продължава да издирва диплома за висше образование на бивш депутат
    ТАНЯ ПЕТРОВА, ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ
    Парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика започва проверка по публикацията на "Сега" за имотните сделки на кмета на Ботевград Георги Георгиев. Това съобщи червеният депутат Бойко Великов пред репортер на вестника след заседанието на комисията "Антимафия" вчера.

    Депутатите ще търсят отговори по три основни въпроса - за бившите военни имоти на територията на Ботевград, прехвърлени безвъзмездно от кабинета през 2005 г., за обществените поръчки на общината в областта на строителството, за имотното състояние на кметската фамилия. Както "Сега" писа, голяма част от имотите на кметската фамилия са всъщност бивши общински имоти, минали през един прекупвач. По тази схема имоти в Ботевград е придобила както съпругата на Георги Георгиев - Деспина, така и синът му Даниел Георгиев, сега депутат на ГЕРБ. През 2007 и 2008 г. той е успял да се сдобие ударно с идеални части от имоти, закупени преди това от общината. Георгиев сключва 16 такива сделки. По много от тях, както и по сделките на Деспина, продавачът продава при ниски цени, които са под тарифите, платени преди това на общината. Кметското семейство се сдобива и с терени на територията на огромен военен имот от 192 декара, прехвърлен от правителството на общината. Терени от него купуват и редовни победители в обществените поръчки на общината в областта на строителството. Свързани с тях лица и фирми търгуват имоти и с кметската съпруга. Редовна практика при самите обществени поръчки е прекратяването им с аргумент липса на средства и обявяването им непосредствено след това с променени условия в обявленията. По огромна част от поръчките на общината обявленията не съдържат конкретика за критерий за класиране, прогнозна стойност и пр. условия.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Начев 14 Юни, 15:03

    http://www.blitz.bg/news/article/142728 :x

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Антимафия 14 Юни, 15:12

    http://www.segabg.com/article.php?id=604348

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete