Четвъртък, 25 Април 2024, 19:23

35 граждани бяха прегледани днес безплатно от специалисти на Български кардиологичен институт

18 Януари 2018, 16:06
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1954 1


Ботевград е първият в Софийска област, в който се провеждат безплатни кардиологични прегледи. Те се състоят в рамките на два дни - 18 и 19 януари от 9.30 до 15.30 часа в Пенсионерски клуб на здравните работници /до общинска библиотека и клуб на инвалида/.
Инициатори на кампанията са Български кардиологически институт, Българска национална телевизия и Сдружението на българските общини. Кампанията обхваща територията на цялата страна и се провежда паралелно в няколко града. Към момента на територията на община Ботевград през двата дни са обхванати около 70 човека, по 35 на ден. Това съобщи Каролина Атанасова – Гл.експерт „Социални дейности” в община Ботевград.
В по-големите села Новачене, Врачеш, Скравена и Трудовец прегледите ще се извършват в самите села. Датите допълнително ще бъдат оповестени, тъй като графикът на лекарите-специалисти изисква предварителна координация. Здравният медиатор Иван Иванов съобщи, че всички записани хора ще бъдат прегледани. Срокът за записване бе 6 декември 2017г. Общо до тогава са се записали 216 човека, като организаторите съобщиха, че няма да се записват повече хора за прегледи. Причината за това е, че лекарите-специалисти вече имат изготвен график.
Желаещите да се прегледат жители на общината са, както по-възрастни с кардиологични проблеми, така и по-млади хора, които имат интерес да си направят здравна профилактика. Според лекарите, провеждащи прегледите, 80% от прегледаните жители на общината са добре обгрижвани от своите лекари, и 20% от тях се нуждаят от корекция на терапията.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 20 Януари, 14:12

    Къде, кога и на кого беше оповестено, за да бъдат информирани повече хора?! Или е само за определени хора?!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete