Вторник, 21 Август 2018, 05:34

36 години от създаването на военно формирование 34 420 - Костинброд

31 Юли, 15:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 162 0

Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд , д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд и г-н Радослав Асенов – кмет на община Годеч присъстваха на годишнина на военно формирование 34 420- Костинброд.

36-та година от създаването на 4-и зенитно ракетен дивизион беше уважена и от вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, Командира на ВВС- генерал-майор Цанко Стойков и командира на първо зенитно ракетна база - полковник Емил Димитров.
Официалните лица бяха поканени, по случай годишнината от създаването на Военно формирование 34 420- Костинброд. Гостите бяха топло посрещнати от Подполковник Благовест Николов- Командир на В.Ф. 34 420 и Майор Ангел Пенчев- Началник Щаб.

Министърът на отбраната в своята реч изказа топли чувства към В.Ф. 34 420 - Костинброд, поради своята служба в поделението. Г-н Каракачанов връчи плакети на заслужилите майори и поздрави всички военнослужещи и гости на събитието.

Командира на ВВС- генерал-майор Цанко Стойков поздрави формированието, по случай своята годишнина и се изказа ласкаво за военното формирование на територията на община Костинброд, с отбранителните си способности, подготовката и ролята на поделението в Българската армия.

Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд поднесе подарък на Военно формирование 34 420 – Костинброд и поздравителен адрес.

„През всичките тези години от своето съществуване до днес, военно формирование 34 420 - Костинброд измина дълъг път на развитие, промени и реорганизации. Пред вас са стояли и продължават да стоят трудни и отговорни задачи, които изпълнявате с чест, благодарение на високите си професионални и волеви качества. Приемете нашите искрени благодарности за коректното и професионално партньорство с община Костинброд. Благодарим на всички военни, които се включват всеотдайно в честването на Националните празници на Република България в община Костинброд. Заедно вървим на пред към изграждането на една силна България, част от обединена Европа и част от Северноатлантическия алианс. Пожелаваме на Вас и на всички служещи във Военно формирование 34 420 - Костинброд преди всичко здраве и професионални успехи! Бъдете все така пример за безкористен патриотизъм и отдаденост към служба!“.

Председателят на Общински съвет – Костинброд също поднесе своите благодарности и признателност към военнослужещите на територията на нашата община.

Символичен подарък- плакет от В.Ф. 34 420 - Костинброд получиха всички официални гости на събитието.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Община Костинброд

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (65)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (37)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (36)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (40)
70% Complete
Не съм заинтересован. (21)
70% Complete