Петък, 29 Март 2024, 11:50

365 дни по-късно Лукойл и Левски отново излизат в пети мач

3 Юни 2014, 13:34
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1798 2


365 дни по-късно Лукойл и Левски отново излизат в пети мач
На днешната дата 3-ти юни точно преди една година бе изигран петият решителен мач между Лукойл Академик и Левски, в който „студентите” станаха шампиони за сезон 2012/2013. Днес същите отбори ще се срещнат отново и пак в пети мач ще се реши спорът за титлата в първенството на ТЕСИ НБЛ. Срещата ще се играе от 18.00 часа в зала „Арена Самоков”.
 
Съдиите в мача ще бъдат чуждестранни, а вече е ясно и кои са те. Тримата италианци са на доста високо ниво в европейския баскетбол, което би трябвало да предотврати скандали и претенции и по-добрият отбор да стане шампион.
 
Лукойл Академик поведе в серията в първия мач в Самоков, а във втората среща Левски победи драматично с точка разлика, за да изравни. „Студентите” отново поведоха в София, но в четвъртия мач Левски бе категоричен и прати серията в решителен мач.
 
За Лукойл Академик доста силно играе Димитрис Вергинис, а в мачовете участие не взема Кристофър Дън. В третия мач много силно игра Александър Янев при първото си участие във финалната серия. Юре Лалич, Марко Килингсуърт, Аландо Тъкър, Божидар Аврамов, Веселин Веселинов и Антъни Уийдън са играчите, които поемат много тежест от срещите във финала.
 
Левски пък показа, че когато Христо Захариев и Николай Върбанов са на ниво, отборът има съвсем различен облик. Опитът и характера на Джумейн Джоунс, Брандън Хийт и Лайънъл Чалмърс са основният фактор в играта на „сините”, а силни включвания на Майк Уилкинсън и Димитър Ангелов биха били полезни на тима в напрегнатия финален мач.
 


Източник: BGbasket.com

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete