Петък, 29 Март 2024, 13:02

37 абсолвенти от Випуск 2017 на КЕЕ- Ботевград получиха своите дипломи

16 Март 2018, 19:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3207 8


Тържествената церемония по връчването на дипломите за образователно- квалификационна степен „Професионален бакалавър” на Випуск 2017 година на студентите от Колеж по енергетика и електроника към ТУ- София, специалност „Приложна компютърна и електронна техника”, се състоя днес в зала „Орханиец” на Исторически музей Ботевград.

Официални гости на церемонията бяха проф. д-р на техническите науки Ради Романски, зам.-ректор на Технически университет София и проф. д-р Ивайло Ганев, директор на КЕЕ- Ботевград.
Събитието бе открито от доц. Павлинка Радойска, която приветства присъстващите и със задоволство сподели, че тази година e юбилейна, тъй като това е 25 випуск на специалността „Приложна компютърна и електронна техника”.

Тази година дипломираните са 37. Първенец на випуска е Станимир Христов. Средният успех на курса е Добър 4.39. Четирима са отличените абсолвенти- двама отличници и двама с успех над Много добър 5.00. Студентите на техническия се реализират основно в предприятията, находящи се на територията на Ботевград и София. Шестима студенти работят в ИМИ, петима в „Сенсата”, един в „МБ Инженеринг” и др. Един студен пък работи в Министерството на правосъдието.

С радост доц. Павлинка Радойска сподели, че традиционно студентите на техническия университет намират своята професионална реализация много рано. „Трябва да кажа, че от този випуск имаме наистина много добре професионално реализирани абсолвенти. Някои от тях работят като системни администратори , IT специалисти, инженерни позиции в областта на електронна и техническа поддръжка и др.”, допълни Радойска. Тя поясни, че голяма част от студентите от Випуск 2017 продължават своето образование в по- висока квалификационна степен. Доц. Радойска пожела на дипломантите успешно дипломиране в по-нататъшната им кариера.

Приветствие към дипломантите отправиха двамата официални гости.

Проф. Романски: „Вие завършвате и получавате дипломи от най-хубавия колеж в Ботевград, а защо не и в България. За вашето бъдеще- не се оставяйте в това положение. Ще получите съответния документ и той трябва да бъде за вас едно стъпало за следващото ви развитие. Аз съм горд, че тази вечер съм с Вас. Пожелавам ви успех по пътя напред.”

Проф. Ганев: „Вече 30 години колежа съществува в Ботевград и се доказа като едно водещо звено във висшето техническо образование. Разбира се, че сте избрали най-добрия университет. Това е най-силният технически университет в България. Мисля, че сме ви дали най-много знания и по този начин сте получили най-много възможности за вашата реализация. Това го видяхме и във фирмите, в които се реализирате. Надявам се там също да са останали с добри впечатления от човешкия материал, който сме им предоставили. Не се съмнявам в това! В личен план аз също Ви пожелавам да се реализирате не само професионално, да продължите своята стъпка нагоре. Електрониката е област, в която обучението е за цял живот. На добър час на всички и до нови успехи!”.

Думата бе предоставена на абсолвента Мирослав Маринов, който изчете Галилеевета клетва и повтаряйки след него дипломантите тържествено обещаха да използват науката единствено за борба с болката и страданието, в името на хуманизацията на света.

Първенецът на Випуск 2017 Станимир Христов изчете прочувствено приветствие от името на студентите. В знак на признателност и уважение първенецът и абсолвентката Ивелина Костеновска поднесоха символични подаръци на преподавателите си.

Последва връчване на дипломите на абсолвентите, като четиримата отличени получиха персонални награди от фирма „Sensata Technologies”. Представител на фирма „МБ Инженеринг” връчи индивидуална награда на дипломанта Стоян Дилински, който работи във фирмата.

Спонсорите, спомогнали за организиране на тържеството и закупуването на символични подаръци, са фирмите IMI, Sensata Technologies, "Атлантис Нет" , които освен редовни спонсори, подсигуряват и стипендия за един отличен студент в областта на компютърните мрежи, и "Теда – ММ", „МБ Инженеринг”.
Приветствие към дипломатите отправиха двамата официални гости.



Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Март, 20:55

    "Един СТУДЕН пък работи в Министерството на правосъдието."
    НАЗНАЧЕТЕ СИ ГРАМОТНИ ЖУРНАЛИСТИ!!!

  • Отговори (5) (2)
    2. добавен от: Анонимен 16 Март, 21:10

    това е ПУЦ

    • (4) (3)
      1. добавен от: Анонимен 16 Март, 21:55

      ПУЦ е на мяйкяти ПУЦ-ката! :idea:

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (2)
    4. добавен от: ББ 17 Март, 02:43

    Абе нещастник, спри да сереш по сайтовете ставаш досаден.Разбрахме че имаш поставена задача ,ама не се напъваи толкова ще пожълтиш гащите.

  • Отговори (9) (3)
    5. добавен от: Анонимен 17 Март, 14:45

    милите те,мислят си,че завършват нещо.А то - нищо.

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: miloto 29 Август, 14:04

    При наличието само на 60 км на що годе прилични университети ......не е дори ПУЦ.Това си е СПТУМ......Университета не е само диплома...дори не са само знания Университета е среда в която да се обменят различни идеи...да се сблъскат мнения ...да се намерят съмишленици ....това си е касичка и печатница за дипломи на разни офис мишки .Дето после ще ни се метнат на врата като авторитетни и взискателни управници ...умишлено не казвам началници ....защото произлиза от чело а тези мязат на мазни г...зове .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete