Четвъртък, 28 Март 2024, 18:42

37 години от обявяването на Правец за град отпразнуваха днес неговите жители

16 Октомври 2018, 20:52
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2667 16


Днес Правец отбелязва своята 37-ма годишнина от обявяването си за град. Празничното събитие събра неговите жители и гости в НЧ”Заря-1895”, точно в 18.00ч. Акцент в празничната програма бе спектакълът „Това е България” на ансамбъл „Българе”.
Водещата на тържествената церемония, Ваня Димитрова, поздрави всички присъстващи в препълнената зала, след което предостави думата на кмета на община Правец - Румен Гунински.

„16-ти октомври е най-тържествената дата от календара на събитията на нашата община. С тази дата започва нова страница от историята на родния ни край. Пред това малко градче, скътано в полите на Балкана, помнещо стъпките на хайдути, революционери и родолюбци, се отварят нови възможности и предизвикателства, за да се превърне в еталон на развитие и новаторство, успехи и просперитет”. С тези думи кметът Румен Гунински започна празничното си обръщение. Той изрази своята огромна благодарност и признание към труда на всички, допринесли за изграждането облика на града и работили за местното самоуправление – бивши и настоящи кметове, кметски наместници и общински съветници, лекари, учители, културни деятели, спортисти и общественици, както и към съвременното поколение. „Родният град е усещането за принадлежност, личното духовно упование на всеки от нас, семейният уют и чувството, че си част от едно общество”, заяви кметът Гунински, като подчерта, че град Правец е бил домакин на много международни форуми и е представял страната достойно не веднъж. Градоначалникът не пропусна да отбележи, че един от приоритетите е разработването и реализирането на проекти с голяма обществена значимост и усвояване на средства за благоустрояване, създаване на благоприятна среда за привличане на инвеститори и на условия за развитие на туризма и възможности за местни предприемачи. „Вярвам, че с общи усилия ще продължим да бъдем това притегателно място, характеризиращо се със спокойния си облик – чисто и красиво. Вече 37 години Правец е синоним на труд и успехи, на стандарт и развитие! Нека запазим тази емблема за града си и това да бъде нашата посока и нашият стремеж!”, каза в заключение кметът.

За празника на град Правец поздравителен адрес бе пристигнал от Президента на Република България – ген. Румен Радев. В него той призовава жителите му да се гордеят с корените си и да опазват наследеното от предците си. „Продължавайте да съхранявате фолклорното богатство на страната ни и да предавате любовта към българското от поколение към поколение”, са казва още в поздравителния адрес на Президента.

Поздравителни адреси постъпиха още от: народния представител Корнелия Нинова- председател на НС на БСП, Николина Ангелкова- министър на туризма, от Национално сдружение на общините в РБългария, от Държавен фонд „Земеделие”, Община Троян, Община Ботевград, Общински съвет-Ботевград, Община Ябланица, Община Етрополе, Община Драгоман, от Синдиката на Българските учители, от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, „Елаците МЕД”АД, от фирма „Лекс Груп”.


Пред публиката Светла Ценева и малкият Симеон Кръстев, възпитаник на ДГ”Здравец”, импровизираха мост между възрастното и младото поколение, обединени от любовта към родния край. „Правец е моята съдба и моята голяма любов. Тук създадохме дом, тук се радвам на вас- моите внуци. Разхождам се по красивите алеи и съм щастлива да виждам младите майки. Моето градче …., нашето градче, което днес има празник!” С тези слова бабата на внучето показа на сцената радостта си от днешния празник. На свой ред детето плахо попита ”Значи и аз имам празник, а Борис и Гого имат ли?”. В отговор бабата отвърна: ”Да всички празнуваме днес".

Гости на празничното събитие бяха Иван Ченчев – народен представител от 44-то Народно събрание, Веселина Терзийска-Гл.секретар на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Добромир Карамаринов – президент на Българската федерация по лека атлетика, Росен Тотев – директор на Областна дирекция на Държавен фонд „Земеделие” – София област, инж. Ирена Петкова – директор на Регионална дирекция „Околна среда и води”, Венцислав Хаджийски – ръководител звено „Вътрешен одит” на Министерството на туризма, Иван Гавалюгов – кмет на Община Ботевград, Иван Цаков – кмет на Община Ябланица, Любомир Лилов- председател на Общински съвет-Ботевград, Иво Йошев – секретар на Община Ябланица, инж. Драгомир Драганов – изпълнителен директор на „Елаците МЕД” АД, София Торолова – административен директор на „Елаците МЕД” АД, инж. Величко Атанасов – регионален директор на ЧЕЗ-София област, кметове и кметски наместници, почетни и заслужили граждани на община Правец и мн.др.

Празникът на Правец продължи с огнено шоу под звездите.


Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (1) (6)
    1. добавен от: Анонимен 16 Октомври, 21:28

    Хубав празник.
    Нека нашите "ръководители" се поучат как се прави.
    Както и на това, че на подобни събития е добре да сложат по една вратовръзка.
    А кмета ни, че има и едно нещо, наречено костюм.
    АНЦУНГИТЕ не са за всеки ден и случай. :D

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (5)
    3. добавен от: Абв 16 Октомври, 21:32

    Хаха,селото си е село-дори и град да го пишат

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (2)
    6. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 10:27

    Xa xa

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 14:19

    Какво нецензурно има в думата СЕЛЯК??? А БАЛКАНЕЦ. Егати цензурата!!! Още сте 80-те.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 15:37

    Ахаххха. Смех

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 18:01

    До кога ще се търпи тоя Ченчев и първо него ще го споменавате, пълен лъжец

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: Пешкунтата 17 Октомври, 18:06

    Таз година празнуваме Правец догодина ще го кръстим Припят както е тръгнало :) :) :)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete