Сряда, 24 Април 2024, 12:56

39 медала спечели България на Световното първенство по Таекуон-До в Пловдив

2 Септември 2019, 14:22
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1492 2


Изключителното представяне на българските спортисти донесе на страната ни общо 39 отличия от завършилото 21-во Световно първенство по Таекуон-До ITF.

В продължение на шест дни пловдивската зала „Колодрума" бе домакин на авторитетния форум, който се състоя във всички дисциплини и категории.

От клуб Таек-кион Ботевград участие взеха 6 състезатели. Начело с треньора си Борислав Витков, те спечелиха общо 2 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

Както съобщихме по-рано техният треньор взе участие в дисциплината форма за ветерани златен клас 6-ти дан, където стана световен шампион. Другият златен медал спечели Николай Петков в дисциплината специална техника отборно, където българският отбор на мъжете елиминира отборите на Гърция и Камбоджа. При индивидуалния спаринг в катег.над 92 кг. Николай след три поредни победи срещна на финала Никита Михайлов от Русия, с когото през април миналата година оспорваха Европейската титла , която спечели нашето момче. Този път обаче малко не достигна на Ники да вземе златото и остана на второ място. Трети медал, който Николай спечели, бе бронз на отборен спаринг, където България загуби от отбора на Камбоджа и остана трета.

Моника Богданова претърпя загуба от силни опонентки от Русия и Украйна и не успя да се класира в тройката, но се представи добре в отборния спаринг за девойки младша възраст, които взеха среброто.
Бронзов медал спeчели и Цветелин Кръстанов, който игра перфектно, като победи представител на Казахстан и Камбоджа, но за съжаление загуби срещата срещу руснак.

След кратка почивка започват интензивни подготовки за първенствата от държавния спортен календар и предстоящите международни турнир през 2020 година.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 2 Септември, 18:09

    Браво

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 2 Септември, 20:47

    Поздравления за треньора и неговите състезатели!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete