Петък, 29 Март 2024, 16:23

400 000 лв. общински пари за великденски бонуси на пенсионерите в Ботевград (видео)

1 Април 2013, 17:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3613 16


Парите ще бъдат раздадени по предложение на кмета Георги Георгиев

Освен увеличението от държавата част от пенсионерите в Ботевград ще получат допълнителни средства.

По предложение на кмета Георги Георгиев, който бе подкрепен от ГЕРБ за третия си мандат, на извънредна сесия местните общинари решиха да раздадат по 30 лева великденски бонуси на всички възрастни хора над 65 години. Парите ще достигнат до 6000 души.

Идеята хрумнала на ботевградския кмет, след като бюджетът на общината вече бил гласуван. Но това не го притеснило. „Даже благодаря на онези, които излязоха по улицата, че с техните действия ни подсетиха, включително и кмета на Ботевград, да обърнем внимание на възрастните хора, които в момента са в най-тежко положение”, заяви градоначалникът.

Тъй като парите ще се раздават непосредствено преди вота на 12 май, и то в пенсионерските клубове, от опозицията имат въпроси.

„Това предизборно раздаване на пари ли е или наистина едно добро предложение”, попита лидерът на БСП в Ботевград д-р Веселка Златева.

Кметът Георги Георгиев нямал притеснения, даже призова колегите кметове в страната и те да намерят резерви за пенсионерите си. „Ще икономисаме, госпожо, ще икономисаме”, отговори той на Златева.

Кметът отрече раздаването на пари да е свързано с кандидатирането на сина му за втори депутатски мандат. Освен за Великден, ботевградските пенсионери ще получат по 30 лв. и за Коледа. За двете плащания местната хазна ще трябва да осигури близо 400 000 лв.

Източник: видео bTV

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Април, 18:13

    Супер, обичаме те г-н Георгиев.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Сиси 1 Април, 18:50

    Обичате мизерията и живота на животни Тоя ви се подиграва, Това е най евтиния начин да купи на Умния си син депутатско място и индулгенциия за него , Хора , всички обичате децата си Помислете дали това същество дитко е човек който трябва да седи в парламента и да решава вашата съдба

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: анонимен 1 Април, 19:05

    скъпа Сиси,ти семейна ли си,имаш ли деца-защо не си напишеш истинското име,имената на децата си та като толкова ти е трън в очите Даниел Георгиев да видим пък ти какви деца имаш,какви същества са пък те-един нормален човек уважаващ ако не другите поне себе си не би наричал децата на другите "същества" колкото и да не му допадат те,много жалко за теб

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Април, 19:21

    Наглост Безочие, Дебилност , шизофрения , олигофрения Безпардонност , необразованост простотия , неуважение , нечистоплътност, Тия , думички мили асоцирам,гледайки и четейки ,КМЕТА НА БОТЕВГРАД

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: анонимен 1 Април, 19:35

    веднага ти давам съвет №4- не гледай това което ти навява подобни мисли,така ще направя и аз след като прочетох написаното от теб-ти си толкова образован че ако го прочете учителката ти в началното училище ще изпита желание да си изхвърли някъде дипломата-толкова си образован че си нахвърлял запетайки,главни и малки букви където ти е паднало

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ... 1 Април, 22:40

    Е какво като Г.Георгиев е поканил БТВ да му снимат изпълненията - рекламата му става по-добра ли? Голяма работа ли си мисли че е направил или е по добър и от най-добрите. И да беше казал че Дитко ексдепутатко му е дал съвет, а не да се прави на голям "уличен" анализатор. :D

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Април, 07:29

    Голяма част от персионерите над 65 години не членуват в пенсионерските клубове - те как ще си получат полагащата им се сума ?

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Април, 07:38

    ми тези от БСП да отпуснат от субсидията си и да дадат и те нещо нищо ,че ще е предизборно.има кметове от бсп и те да се бръкнат -може и собствени средства ,но да го кажат ,а не да ходят пратеници по къщите и да разнасят подараци!!!ГЕРБ отпуснаха пари зя цйркви,болни,наводнения,а бсп само пребират!!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Април, 08:26

    Веселка Златева едно си баба знае , едно си баба бае.Да направят и те нещо само анализират другите.Кмета много добре си плете кошницата Да се учат от него

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Април, 08:28

    Четейки коментариите на 1,3,5,8 се убеждавам,че милата ни родина наистина няма да се оправи никога-писани са от хора,които предпочитат да ги управлява простотията,наглостта,байганьовщината. Да се възхищаваш на един дерибей,означава да плюеш вършу собстнената си личност.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete