Петък, 19 Април 2024, 18:22

41 депутати мълчат в парламента - сред тях е и Николай Пехливанов

22 Юли 2012, 14:09
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3597 8


Четиридесет и един народни представители не са казали и дума от парламентарната трибуна през първите шест месеца на годината. Това сочи справка за “Труд” от Народното събрание.
 Сред “рибите” е обвиненият в търговия с влияние Димитър Аврамов от ГЕРБ, който напусна парламента преди три дни, както и медийният магнат Делян Пеевски (ДПС).
Традиционно най-много мълчаливци има в ГЕРБ - 27 от управляващите не са се изказвали нито веднъж от трибуната. Повечето от тях никога не са попадали “под прожекторите” и са неизвестни за обществеността, но гласуват под строй за “правата линия”.
Без изненади ДПС е представено в срамната класация с народните представители Ахмед Доган и Делян Пеевски, които са популярни с това, че не ходят в парламента. Те нямат нито едно присъствие в пленарната зала от началото на годината, така че няма и как да се изкажат. Мълчи си и бившата министърка на бедствията и авариите Емел Етем.
Нито веднъж на парламентарната трибуна не се е качвал и депутатът Николай Пехливанов от “Атака”, който бе кандидат за кмет на София и тогава агитираше усърдно по улиците на столицата. Той е пропуснал и 44 от заседанията за първото шестмесечие.
От БСП е мълчал само Бойко Великов , а от “Синята коалиция” - Любомир Иванов. От изказвания “бягат” и няколко независими депутати, сред които Касим Дал, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров.
 Най-много пъти - 293, е вземала думата червената депутатка Мая Манолова, която е говорила общо 14 часа и 46 минути. Тя се е изказвала 19 пъти повече от лидера си Сергей Станишев, който е вземал думата едва 15 пъти. Речите му са продължили общо 1 час и 26 минути.
Макар че е говорил 34 пъти, изказванията на председателя на парламентарната група на ГЕРБ - Красимир Велчев, са по-кратки от тези на Станишев - с обща продължителност 59 минути. Заместничката му Искра Фидосова обаче е заставала на трибуната 199 пъти, а изказванията  са продължили 7 часа и 26 минути.

Източник: в. Труд

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Юли, 14:32

    А Даниел Георгиев?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Юли, 16:09

    Пише 27 човека от ГЕРБ, но те са си платили да не им се показват имената. Ужасна работа е тази медиина политика на ГЕРБ

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Юли, 16:20

    Тя и дъртата Цеца в ботевград е безлична, знаят само да лаят по-избори.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Юли, 16:35

    Точно така се прави "Журналистика$ господа драскачи от Ботевград, посочва се всеки друг но не и този, който трябва....Толкова псевдожурналисти от местните песводавестници, че чак ме е срам да кажа от кой град съм

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Юли, 17:52

    :lol: Недей казва №4 като те е срам. Предполагам че можеш да четеш - информацията е от в. Труд

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Юли, 20:24

    #4 Какво имаш предвид бре мойто момче ? ако не ти харесва нещо късай гумите.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Юли, 09:29

    Баба Цеца, сега ще ви разкаже играта, като пишете против нейната партия.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Юли, 11:44

    Баба ти Цеца я интересува само кой каво юще й даде. По изборите вместо да спонсорира кандидати те си, си правеше ремонт по къщата (сменяше покрива). От остатъка започна голям основен ремонт на бащината си къща в Калугерово. Е----е, това от една пенсия не става, като имате впредвид , че учителите не взимат голяма пенсия. Така, че бабо Цеце, този от горе гледа какво правиш.......и ще ти го върне тройно. И престани бабо Цеце, да злепоставяш шефа на Полицията, като цитираш навсякъде неговото име.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete