Събота, 16 Януари 2021, 07:33

5 000 лева отпуска общината за закупуването на вендинг автомат за лекарства

25 Ноември 2020, 16:16
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1449 12


Докладна записка относно изменение на бюджета на община Ботевград за 2020 година в частта местни разходи за осигуряване на средства за закупуване на вендинг автомат за лекарства ще бъде разгледана на заседанието на ОбС – Ботевград, което ще се проведе на 26.11.2020 година /четвъртък/ от 17:00 часа в зала „Ботевград“.


Предвид създалата се епидемична обстановка и нарастващият брой на заболелите от COVID – 19 се налага спешно да се осигури денонощен достъп до лекарствени средства на жителите на община Ботевград.

В тази връзка се налага да се извърши изменение в бюджета на община Ботевград за 2020 година и да се осигурят средства в размер на 5000 лева за закупуване на вендинг автомат Rondo, се посочва в докладната записка.

Общинското ръководство ще поиска съгласието на местният парламент за отдаването под наем на вендинг автомата за срок от 4 години чрез публичен търг с тайно наддаване при начална тръжна цена в размер на 50 лева без ДДС.Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

 • Отговори (9) (1)
  1. добавен от: ДГГ 25 Ноември, 18:37

  Това е абсолютно незаконно! Съвсем скоро Министерството на здравеопазването даде изявление по този въпрос. А защо да го купува общината, а да не се проведе търг за отдаване на място за поставяне на ЧАСТНА вендинг машина! Докога безумия!

  • (1) (1)
   1. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 16:46

   Абсолютно съм съгласен с #1

 • Отговори (6) (0)
  2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 19:10

  Къде е Киро на кирия?

 • Отговори (12) (2)
  3. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 20:06

  ПИСАХ И В ДРУГИЯ САЙТ, НО ИЗТРИХА КОМЕНТАРА МИ.
  СИГУРНО ЗАТОВА, ЧЕ БЯХ НАПИСАЛ, ЧЕ ПОДОБНО БЕЗУМИЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ВНЕСЕНО ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЪП ЧОВЕК.
  А ОЩЕ ПО-ТЪПИ ПЪК ЩЕ СА ТЕЗИ, КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ.
  ПОЧТИ СЪМ СИГУРЕН ДОРИ, ЧЕ ИМА ИЗРИЧНА ЗАКОНОВА ЗАБРАНА ЗА ПОДОБНО НЕЩО.
  ЕДИНСТВЕНОТО МЯСТО, КЪДЕТО МОЖЕ ДА БЪДЕ РАЗПОЛОЖЕН ПОДОБЕН АПАРАТ Е ВЪТРЕ В АПТЕКА.
  И ВЪЗНИКВА ВЪПРОСЪТ - ЗА ЧИИ Х..Й ЩЕ Е НЕОБХОДИМ, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ АПТЕКАТА СИ РАБОТИ.
  ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНОТО, ЗА КОЕТО СЕ СЕЩАМ Е, ЧЕ НЯКОЙ ОТ БЛИЗКИТЕ НА КМЕТА СЕ Е НАБУТАЛ, КАТО Е КУПИЛ ПОДОБНО НЕЩО И СЕГА СЕ ЧУДИ КАК ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ НЕГО.

 • Отговори (1) (7)
  4. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 20:17

  Абе само аптекари реват от това решение...

 • Отговори (0) (4)
  5. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 20:17

  Аз май се сещам кои са.

 • Отговори (9) (0)
  6. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 06:27

  Това намерение е безсмислица, въпреки,че го има на много места в Австралия,Чили и много други места с рядко и отдалечено население. То обаче продава само най-необходимите и безвредни неща. Марля,дамски превръзки, анкер пласт, аспирин или неща които всеки е длъжен да има в аптечката на колата си, Има и друг проблем .Една трета о българите не могат да си купят кафе от вендинг автомат и това съм го наблюдавал на летището, където уж не ходят случайни хора. Две трети от Българите не могат да прочетат, лекарство изписано на латиница. Това по принцип не е лошо, но неприложимо от прости хора. А простия човек има и нисък праг на ярост, от своята безпомощност. Това ще бъде трошено всеки ден. Разбирам и безпомощността на градоначалника, който с екстравагантни идеи, се опитва да решава безсмислието си на този пост. Това не е изолиран случай.

 • Отговори (6) (0)
  7. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 07:16

  Чудите ли се на първото място по смъртност в България от пандемията? Вижте възможностите и организацията на градското ръководство и няма да се чудите, нападате единствената лекарка, която поне опитва да се бори, Обиждате я. И с право. Тъпа гъска. Не стане един личен лекар и като Кобилкина, със съвети по телефона да си докарва едни 5000 лева от местните тъпаци, докато си готви мусаката.

 • Отговори (0) (1)
  8. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 13:36

  Браво много добре,нека нещо направим като в Европа,защо човек трябва да се реди с часове за лекарства който се продават без рецепта,ами може да се вземе от болницата и печалбата да се използва за закупуване на необходимо оборудване за нея,а автомата да се постави на място където може да се наблюдава от камери

 • Отговори (3) (0)
  9. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 16:48

  Не знам къде в Европа ще си купиш антибиотик от автомат... Най-много аспирин да има, другото е превръзки, презервативи, дражета за гърло и прочие безобидни неща.

 • Отговори (0) (0)
  10. добавен от: Анонимен 27 Ноември, 14:27

  Безмислица

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (3)

Ще се ваксинирате ли?

Анкета » коментари (3)

Ще се ваксинирате ли?

отговори
Да (75)
70% Complete
Не (191)
70% Complete
Ще изчакам да се ваксинират повече хора и тогава ще преценя (48)
70% Complete
Имам особено мнение по въпроса с ваксината (20)
70% Complete
Вече имам изграден имунитет и не се нуждая от ваксина (18)
70% Complete