Петък, 19 Април 2024, 11:05

50 години диригентска дейност отбелязва Ангелина Болярска. Групата за руски песни ще чества 40г.

1 Май 2016, 14:32
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2012 27


През настоящата 2016 година се навършват 40 години от създаването на Женска вокална група за руски песни с диригент Ангелина Болярска, както и 50 години диригентска и творческа дейност на г-жа Ангелина Болярска. Двата юбилея ще бъдат тържествено отбелязани на 26 май 2016 г, когато ще бъде представен самостоятелен празничен концерт на този колектив.

По повод двата юбилея Общински съвет-Ботевград отпусна хиляда лева. Средствата се предоставят от собствени приходи на Община Ботевград. Инициативен комитет подема идеята за наградата на диригентът, съобщи на редовната сесия кметът Иван Гавалюгов. Общинският съветник от ОББО Георги Георгиев изрази мнение, че по-подобаващо е да се отпуснат 5 хил.лв  по повод  двете тържества, тъй като Женската вокална група  е „визитката на града” и изобщо изявите на Народно читалище „Хр. Ботев” Ботевград. На това изказване кметът Гавалюгов отговори, че оценява по достойнство работата на певческата група, но е склонен да бъдат дарени средства от Общината за спешно лечение на деца или възрастни хора, както и за инцидентно възникнали нужди на граждани. Предложението на Георги Георгиев бе подложено на гласуване в ОбС, но то не събра достатъчен брой гласове подкрепа. Така предложената сума от хиляда лева бе одобрена от съветниците

Източник: balkanec.bg

Коментари (27)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Май, 14:45

    Визитката на града не е руската група, г-н Георгиев. Визитката на града са всички самодейци, които са отдали живота си да показват лицето на Ботевград, на които вторият им дом е читалището.
    Не може на самодейни групи с по 40-50 човека да отпускате 5 000 лева и на руската група с 15 човека пак 5 000 лева. Нека сега да има справедливост.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Май, 15:04

    Всичко е приоритетно. Но тази група и тази дама заслужават уважение. Това е половин век дейност. Замислете се. И на такива празници, нека бъдем по-добри и по-смирени. Христос воскресе!

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Май, 16:55

    Дамата е получила и уважение и много повече.Каквото трябва се направи.И според много хора е достатъчно.Не е само руската група в това читалище.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 1 Май, 18:42

    1 и 3 е много ама много прав.Тази т.н. деригентка дереше от всеки кмет!Подмазвачка и интриганка.Колко пари е смъкнала тая от общината ум да ти зайде?!И взе не и стигна!М.р.ша!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Ще дойде краят на мишоците! 1 Май, 22:51

    Жалки анонимни мишки....виждащи не по-далече от екрана на компютъра... Радвайте се, че все още има сайтове без регистрация, в които можете да плюете до насита. Но и това ще свърши някой ден. И тогава вие ще си седите пак в дупките, но без коментари... А успели хора, като г-жа Болярска, ще продължат да радват света (интелигентния свят!) с професионализма си и с изкуството, което творят! А има още толкова много хора като нея, на които също не сте простили със завистта си. Засрамете се!

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 1 Май, 23:02

    Тя е несравнима с безпардонността си.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Май, 23:43

    4 ако имаш проблеми иди на лекар :)

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Май, 08:45

    Демократично е да си прост, некадърен,зъл и без пардонен.
    .Само,че защо е жив такъв човек?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Май, 09:02

    Но не е демократично да си неграмотен. Безпардонен се пише слято.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 2 Май, 09:41

    А защо няма френската група или испанската, да питаме и ние? А само руската.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete