Сряда, 24 Април 2024, 22:51

50 възпитаници на "Марконис" издържаха успешно изпитите на Пиърсън

20 Ноември 2019, 19:56
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3207


Традиционното връчване на сертификатите на международно признатите изпити Пиърсън на учениците от езиков център „Марконис“ се състоя тази вечер в малкия салон на НЧ „Христо Ботев 1884“. 11-та поредна церемония протече тържествено и подобаващо.
Вечерта започна с творчески изпълнения на талантливите Гери и Цвети, а след тях прозвучаха звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова.

Водещата на събитието Полина Гайдарска припомни, че Пиърсън е изпитът, който удостоверява нивото на владеене на английски език на деца както в основно училище, така и на ученици в гимназиален етап.
50 е общият брой на обучаваните, които получават сертификати, удостоверяващи уменията им по западния език по общоевропейската езикова рамка.

Всички присъстващи в залата посрещнаха на крака и аплодираха преподавателите в езиковия център. А най-малките обучавани поздравиха всички пораснали възпитаници на училището, които тази вечер получиха сертификати за своя положен труд. От общо 50 ученици, явили се на изпита, 15 са получили оценка „Отличен 6“, а оценки между „Много добър 5“ и "Отличен 6" имат 72% от тях.

Тържествено приветствие към всички отправи управителят на „Марконис“ д-р Николай Николов:
„За пореден път ние ще връчим сертификати от най-ниското, до най-високото ниво според европейската рамка. Този резултат е най-вече благодарение на упорития труд на децата. Благодаря и на прекрасния екип за любовта и признанието към работата. Защото образованият, знаещият и мъдрият е по-човечен“, каза г-н Николов от сцената.
С радост той обяви за поредния възпитаник на езиковия център - Валентин Климов, приет в престижния университет Fontys Venlo в Холандия, специалност International business.

Румяна Видинова и Нели Дакова, преподаватели в езиковия център, връчиха сертификатите на обучаваните от детско-юношеските нива. Гергана Муховска, акредитиран изпитващ за изпитите Пиърсън, и Цецка Кирилова, преподавател на тийнейджърите в езиковия център, връчиха документите на по-големите възпитаници.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete