Петък, 19 Април 2024, 06:45

520 ученика разпределени в 26 паралелки ще се обучават в СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ през новата учебна година

5 Септември 2019, 12:01
(0) (0)
Сливница - Новини
Прочетена: 1595 0


Общински съвет Сливница прие предложение за утвърждаване на средищно училище на територията на община Сливница за учебната 2019/2020 година. Това се налага във връзка с чл.53, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование, средищните детски градини и училища се включват в списък, приет от Министерския съвет по предложение на министъра на образованието и науката въз основа на решение на съответния общински съвет. Списъкът се актуализира ежегодно до 1 ноември.

Критериите за включване в списъка се определят с акт на Министерския съвет, като те гарантират минимизиране на времето за пътуване на децата и учениците и осигуряват условия за осъществяване на образователния процес в съответствие с държавните образователни стандарти. Средищно училище може да бъде държавно или общинско училище в което се обучават най-малко 10 ученици в задължителна училищна възраст от населените места на територията на общината или на съседни общини, в които няма училище и за които това е училището, осъществяващо обучение в съответния клас и намиращо се на най-малко разстояние, измерено по асфалтирана пътна мрежа.

За новата учебна 2019/2020 година училището което отговаря на изискванията за средищно училище на територията на община Сливница е СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ гр. Сливница. През учебната 2019/2020 година в училището, ще се обучават общо 39 деца в подготвителни групи и 520 ученика, разпределени в 26 паралелки на едносменен режим. Броя на пътуващите ученици към училището, са 23 ученика от селата Гълъбовци, Бърложница, Извор, Алдомировци и Ракита.

Училището е преимуществен ползвател на два училищни автобуса и с тях се осигурява транспорт за пътуващите ученици към училището. Обучението в училището се осъществява в 25 класни стаи, 6 кабинета и 2 салона за физическо възпитание и спорт. Осигурено е и обедно хранене в самостоятелен ученически стол. За учениците от I до VІІ клас са осигурени условия за целодневна организация на учебния ден. За учебната 2019/2020 година са формирани 5 броя групи за 130 ученика.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete