Четвъртък, 28 Март 2024, 20:02

53 сертификати от Кеймбридж връчи "Марконис" на тържественото откриване на новата учебна година

14 Септември 2020, 22:27
(4) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2047


На днешния свят ден- Кръстовден се състоя официално откриване на 16-тата учебна година на езиков център „Марконис“. Празничната церемония започна в 18ч. под звуците на Общински духов оркестър с диригент Иванка Савова и в присъствието на ученици, учители, родители и гости.

Поради пандемичната обстановка на тържеството бяха поканени само получаващите сертификати на Кеймбридж ученици, както и учениците, които за първи път прекрачват прага на "Марконис". Още в началото на празника организаторите апелираха от сцената да се спазва дистанция от присъстващите.

Водещата на събитието г-жа Полина Гайдарска приветства присъстващите и предостави думата за поздравително слово на д-р Николай Николов, управител на езиков център „Марконис“.

„Измина много трудна учебна година. Завършихме я успешно, дори и онлайн. Въпреки факта, че се наложи да завършим учебната година онлайн, нито един обучаван не се отказа, дойдоха и нови ученици”, отбеляза д-р Николов.

Той сподели, че езиковият център вече разполага със собствена платформа за онлайн обучение.

„Езиков център „Марконис“ подобри резултатите от миналата академична година. Имаме близо 60% отлични оценки на международно признатите изпити на университета Cambridge. Пълните шестици са с 13 повече от миналата година”, с гордост отбеляза управителят на езиковия център.

Той подчерта, че всички тези отлични резултати са възможни благодарение на "отборната усилена работа”.

Д-р Николов покани на сцената своите колеги, които през новата учебна година ще обучават учениците: г-жа Иванова, г-жа Муховска, г-жа Дакова, г-н Уотърс, г-жа Гайдарска, г-ца Кирилова, както и новите преподаватели г-жа Екатерина Иванова, г-ца Десислава Владимирова

Специалните гости на тържеството бяха представителите на езиков и изпитен център АВО- г-жа Върбинка Хаджидимитрова- академичен мениджър на АВО и г-жа Слава Василева- мениджър за изпитната дейност на АВО.

Тази година „Марконис" отбелязва и десетата година на сътрудничество с изпитен център АВО – София.

Г-жа Хаджидимитрова поднесе поздравителен адрес от името на изпитен център АВО:
„Изключително удоволствие за нас е да сме с всички Вас тук тази вечер и заедно да отпразнуваме, както успехите завоювани на сертификатните изпити на Cambridge, така и тази специална година за нашето партньорство.

Десет години са период от време, в което можеш да си дадеш равносметка, но и да гледаш далеч в бъдещето.
През тези години станахме свидетели на огромните успехи, които постигна „Марконис”. Стотици Ваши ученици се явиха на най-престижните изпити за владеене на английски език и наложиха традицията децата от „Марконис” да получават едни от най-високите резултати в страната.
По време на дългото ни сътрудничество не бяхме само Ваши колеги, но и приятели. Гордеем се с Вашите успехи и сме сигурни, че те ще се увеличават в бъдеще.”

Тържествен водосвет за здраве бе отслужен от Архиерейския наместник Отец Борис, след което се състоя тържествено издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на езиков център “Марконис“.

Проведе се и официална церемония по връчване на сертификатите на университета Cambridge, на възпитаниците явили се на юнската и юлската изпитни сесии през 2020. 53-ма обучавани получиха важния документ.

Сертификатите на Pearson предстои да бъдат връчени на 28 ученици от езиковия център.

Д-р Николов поднесе символични подаръци на гостите от АВО по повод 10 годишнината от партньорството, което започва от общо членство в ОПТИМА – Българската асоциация за качествени езикови услуги.

Танцьорите от танцова формация „Ботевградски ритми“ поздравиха аудиторията с танцово изпълнение.

Традиционно за финал на тържеството се изви „Дунавско хоро”.



Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete