Петък, 19 Април 2024, 04:43

57-та годишнина от обявяването на село Елин Пелин за град бе отбелязана тържествено

3 Февруари 2017, 10:54
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2555 0


На 2.02.2017 г. в ресторант No Words бе отбелязан един важен факт от историята на град Елин Пелин бе отбелязан - преди 57 години на тази дата село Елин Пелин е признато и обявено за град. Изкачено е едно стъпало в развитието на населеното място, за което са допринесли редица елинпелинчани – кметове, общественици, културни дейци.
 
Сред присъстващите бяха кметът на Община Елин Пелин - доц. Ивайло Симеонов, председателят на Общински съвет Елин Пелин – Николай Плещов, инж. Ангел Жиланов – кмет на Община Горна Малина, майор Наталия Иванова – заместник-командир на Военно формирование 42600 – с. Мусачево, кметове града ни през годините, настоящи кметовe на населени места от общината, общински съветници, представители на общинската администрация, представители на бизнеса, културни и просветни дейци, общественици.
Събитието започна тържествено с химна на Република България, при който цялата зала стана на крака. Водещата Рени Николова представи повода на събирането и официалните гости. В обръщението си към присъстващите кметът на Община Елин Пелин доц. Симеонов каза: „Всеки един от нас трябва да учи, знае и помни историята си, да съхранява и пази българските традиции. Те са това, което ни обединява, което ни прави силни като народ, прави ни част от нашата родина България. А Родината започва с родното място.“ Той изказа признателността си към всички, допринесли за развитието на града ни и завърши с пожелание: „Пожелавам на всички ни здраве и сили, за да успеем да се преборим с достойнство с предстоящите изпитания, за да пребъде нашият град и да заявяваме с гордост принадлежността си към него и общината ни!“
 
57 години не са много за развитието на един град.“ – каза председателят на Общински съвет – Елин Пелин Николай Плещов и продължи: „Важното обаче е излъчването на мястото и хората, важен е белегът, който те оставят след себе си.“
 
Обръщение към присъстващите направи и кметът на съседната Община Горна Малина, инж. Ангел Жиланов, подчертавайки, че двете общини имат свързана съдба. Заместник-командирът на Военно формирование 42600 майор Наталия Иванова поднесе поздравителен адрес към кмета и жителите на града ни и пожела успехи и благополучие. Поздравителни адреси бяха получени също от ръководството на „Брамак Покривни системи“ и други институции и органзации.
 
Програмата на събитието включваше изпълнение на песента „Родна земя“ от младата и талантлива Карина Стоилова, народни танци от Шоплука, представени от камерен състав към „Шопски ансамбъл“, гр. Елин Пелин, които внесоха много настроение и динамика в залата, стиховете за град Елин Пелин на Георги Стойков от литературен клуб „Димчо Дебелянов“ към НЧ „Светлина – 1975“, с. Гара Елин Пелин и разказ за историята на населеното място, придружен със снимки от града ни през годините.
 
Вълнуващ бе моментът, когато доц. Симеонов използва тържествения повод, за да поднесе подарък по случай скорошния юбилей на нашия именит съгражданин Стоян Янкулов – Стунджи, израснал в гр. Елин Пелин и достигнал с таланта и музиката си висотите на световните сцени.
 
Официалната част завърши с „Многая лета“, а в сърцата на всички остана желанието да пребъде градът ни и всички заедно да създаваме бъдещето му.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete