Четвъртък, 28 Март 2024, 15:25

662 300лв да отпусне общината за втория етап на реконструкцията на Градския парк

18 Декември 2018, 11:34
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1547 0


Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов е внесъл в Общинския съвет докладна записка относно отпускане на финансови средства от собствени приходи на общината за обект "Реконструкция и благоустрояване на Градски парк в град Ботевград, етап 2 - Централна и площадна част". Да припомним, че вторият етап от реконструкцията на Градския парк така и не започна през тази година, тъй като класираната на трето място фирма-изпълнител "БМ- Груп- Инженеринг" ЕООД обжалва обществената поръчка и на практика община Ботевград не успя да сключи договор с класираната на първо място ДЗЗД „Огоста 2017“-град Мездра. Припомняме, че общината бе заложила 662 000лв в бюджета именно за реконструкцията на Градския парк, етап 2. След като изпълнението на поръчката бе блокирано, средствата бяха пренасочени за ремонт на детските градини в селата- Врачеш, Литаково, Трудовец, Новачене, Скравена, за реконструкция на площадното пространство във Врачеш и ж.к. "В.Левски"- старата част.

Към този момент обществената поръчка е финализирана и е избран изпълнител с влязло в сила решение на възложителя. Предстои сключване на договор, поради което градоначалникът предлага общината да отпусне от собствени приходи 662 300лв с включен ДДС за изпълнение на етап 2 от Реконструкцията на парка.

Предстои местният парламент да се произнесе на последното си за тази година редовно заседание, което ще се състои на 20.12. от 16ч. в конферентната зала на зала "Арена Ботевград".

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (35)
70% Complete