Петък, 29 Март 2024, 03:15

72% от членовете на БСП искат коалиция за президентските избори

5 Юли 2016, 13:56
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 828 0


Явяване на БСП в коалиция с други партии на президентските избори искат 72% от гласувалите във вътрешнопартийното допитване, самостоятелно - 23 %, да се подкрепи друга партия - 0,56%, 3,14 % искат БСП да подкрепи независим кандидат.
Коалиция с партиите от „БСП лява България“ искат 84% от членовете на БСП, с АБВ – 52%, с Движение 21 - 49%, с други партии в ляво 37%, с ВМРО – 36%, с "Атака" – 32%, с НФСБ – 23%, с ДПС – 13%.

Това сочат резултатите от т.нар. референдум за президентските избори, в който са участвали 72,45% или 72 382 от членове на партията.
Резултатите, най-общо казано, ни дават мандат за обединена левицата в коалиция заедно зад една обща президентска двойка, обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя благодари на структурите на партията за перфектната организация, на членовете, които са гласували, на актива на „Позитано“ и на Централната избирателна комисия в партията и на общинските комисии. „Постигнахме много висока активност в това гласуване“, каза Нинова и посочи, че то е легитимно. Според нея такива допитвания ще станат практика в партията. „Това показа едно друго отношение към нашите членове и те го оценяват. Отнесоха се много сериозно“, добави председателят на БСП.
"Стартираме конференциите вече за номинации на имена, за издигане на кандидатури. Те трябва да свършат до края на юли“, обясни лидерът на БСП и посочи, че се започват и разговори с другите партии.

„Отправяме покани днес към АБВ, Движение 21, ВМРО и другите партии в ляво от понеделник за срещи с тях в парламента открито, прозрачно пред вас, разговори с тях за обединението за обща президентска двойка и платформа на тази президентска двойка. Искаме възможно най-бързо да излезем с кандидатите си“, посочи Нинова и заяви, че за разлика от ГЕРБ от БСП не се страхуват, че те ще бъдат охулени. „Смятаме, че колкото по-скоро започне кампанията толкова по-смислена“, добави Нинова.
Лидерът на БСП уточни, че ще предложат на първите срещи проект – суров вариант на платформа, около която според нея трябва да се обединят в ляво.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete