Четвъртък, 25 Април 2024, 17:21

76 зрелостници на ПГ по КТС град Прaвец получиха дипломите си за средно образование

23 Юни 2017, 20:08
(4) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2815 8


76 зрелостници от ПГ по КТС- град Парвец получиха дипломите си за средно образование и сертификати за придобита квалификация. Официалната церемония се състоя в Народно читалище „Заря” днес от 11.00ч. Отличните ученици получиха персонални награди. Двама зрелостници бяха удостоени със златни кюлчета. Това бяха Адриан Григоров и Мартин Цонков, и двамата с успех Отличен 5,94. На петнадесет зрелостници пък бяха връчени сребърни кюлчета. Пламен Вачков, председател на „Дом за наука и техника”-София регион към Федерацията на научно-техническите съюзи, връчи грамоти и ежегодни парични награди за дванадесетокласници, показали отличен успех по теория и практика при придобиване на степен за професионална квалификация в ПГ по КТС-град Правец.

Официални гости на събитието бяха заместник-ректорът на Технически университет- проф. д-р Станимир Карапетков, проф. Даниела Гоцева – научен ръководител на ПГ по КТС, от Факултета по Компютърни системи към ТУ, проф. Огнян Наков – зам.декан, доц.Пламен Вачков – председател на Училищния съвет, проф. Павел Мартинов – един от създателите на професионалната гимназия преди 31 години, Христо Андреев – Началник на Регионалното управление по образование-София област, Илонка Славчева от Регионалното управление по образование –София област, Митко Димитров- от първия випуск на УКТЦ и представител на Сдружение „УКТС За Винаги”, Николай Яхов - председател на ОбС-Правец, Катя Симеонова- зам.кмет на община Правец.

Директорът на професионалната гимназия Трифон Трифонов приветства завършващите, като обяви, че всички те успешно са издържали зрелостните изпити. „ Убеден съм, че с вашия талант ще се реализирате във висшите учебни заведения”, подчерта Трифонов. Той предостави възможността на зам.ректора на Технически университет да връчи дипломите и наградите на зрелостниците с отличен успех.
„Инвестициите в образованието са важни, но отстоявайте възможностите, които ви се дават. Това ние , което не успяхме да направим, вие го направете! Грешките , които направихме, вие не ги допускайте!Чакаме ви в Технически университет!”, каза зам. деканът Карапетков.
Дипломите на останалите зрелостници връчиха проф. Огнян Наков и Христо Андреев.

Научният ръководител на ПГ по КТС проф. Гоцева заяви, че първият випуск е положил много усилия в системното програмиране. Тя цитира житейската мъдрост „Щастлив е онзи, който е прeвърнал в професия хобито си и хобито си в професия. На Добър път и нека това да е първото ви дипломиране, но не последно”, пожела проф. Гоцева.



Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 23 Юни, 21:46

    Комай единствената читава гимназия във феодално-комунистическия бермудски триъгълник ботевсело-село правец-махала етрополе...
    И то защото е към Техническия университет - София!

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Анонимен 23 Юни, 22:18

    Интересно ми е какви са им средните резултати от ДЗИ. Можем да ги сравним с тези на ГПЧЕ и Математическата в Ботевград. Това са трите топ училища в региона. Да се види кой как е спрямо другите.

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Юни, 22:32

    Двете са ТОР, не ТОП!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (4) (3)
    5. добавен от: Анонимен 24 Юни, 00:27

    Гоцева, Венци, Томов и Момчи са дъ бест даскалите по програмиране и ардуино :lol:

  • Отговори (4) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Юни, 00:32

    И за това много от завършващите ще продължат образованието си в други университети, но не и в ТУ. Защо ли???

  • Отговори (4) (1)
    7. добавен от: Анонимен 24 Юни, 05:28

    "Балканец", какво нецензурно или неуместно имаше във изтрития коментар, във който се питаше кога директора на училището ще мине на конкурс, както е законно и нормално за всяко училище? Или вече не можем да критикуваме общинските съветници на Партията- тази дето назначи своя ценен кадър Трифонов преди повече от 30 години? Защо не изтриете коментар три, в който има обидни думи за две от най-уважаваните училища в района?

  • Отговори (3) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Юни, 09:24

    Идвайки в Правец един цял заместник-ректор (в втория абзац) беше понижен до заместник-декан (в третия абзац)-проф Карапетков. :D Що ли му трябваше да идва? :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (186)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete