Четвъртък, 25 Април 2024, 22:43

80% от бившия завод "ЧАВДАР"са закупени от юридическо лице

28 Септември 2018, 14:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3875 4


На 26-ти септември (сряда) Националната агенция по приходите-Пловдив, клон Ст.Загора проведе  търга за продажба на 170 декара – терен на бившия завод „Чавдар”.

Купувачът е юридическо лице. Стойността на сделката е единмилион и 530 хил.лв. Продадени са идеални части,  около 80% от целия имота на бившия завод „Чавдар”. Останалата част е собственост на държавата – Областна управа на София област, уточни кметът Иван Гавалюгов днес, на редовния си брифинг с местните медии.

„Все още нямаме официална информация от НАП, тъй като се оформят протоколи и се изчаква срок за обжалване. За нас това е много добра новина по две причини. Едната е, че трябва да бъдат удовлетворени вземанията на общината.”,заяви кметът Гавалюгов. Имотът  се продаваше във връзка с едни сериозни задължения на предишния собственик на имота Ангел Стойчев, заради когото  върху въпросния терен бе наложена възбрана в полза на община Ботевград. Той дължи на общината към днешна дата около 850 000 лева за местни данъци и такси, припомни кметът.

 

Кметът Иван Гавалюгов изрази надежда, че новият купувач има намерение да развива имота, а не да го препродава или да пустее, както е в момента. Това е втората причина община Ботевград да бъде удовлетворена от сделката, коментира Гавагюгов. „Интересът на община Ботевград е в този имот от 170 декара да се развива производствена дейност и да се осигуряват работни места. Това ще доведе и до плащане на данъци и такси на Община Ботевград”, заяви кметът. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 4 Октомври, 09:55

    Това е чудесно, дано направят с тази земя нещо, което да е полезно за гражданите на Ботевград.
    Но да не стане като земята пред блок 13 И бл.12 в ж.к. Саранск, която е оградена и са се нанесли хора във форгони. Нямат баня, не работят нищо и живият щастливо по техен си начин.Движат се прасета и всякакви животни из целия град.
    Новият собственик на земята на бившия завод "Чавдар", като види от какво е заобиколен на длъж и на шир, мислите ли, че ще рискува да прави каквото и да е, за да бъде и то ограбено и разрушено като предходните сгради там!?!?!
    Дано имам благоразумие и някой да започне промяната от някъде. За доброто на града в който се раждаме, растем и умираме.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 20 Ноември, 20:18

      Да, дано ви направят още един епик :lol:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: орханиец 5 Октомври, 12:41

    Късно е либе за китка,би казал народа,г-н Гавалюгов! :wink:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 26 Май, 10:22

    И кМета Иван има десет декара с натурален акт

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (190)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete