Събота, 20 Април 2024, 11:55

9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни на територията на община Правец

6 Януари 2017, 17:19
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2604 11


В Община Правец  09.01.2017 г. и 10.01.2017 г. ще са неучебни дни за училищата във връзка с обявената грипна епидемия на територията на София област, така гласи издадената заповед на Кмета Румен Гунински. Мярката се предприема в цялата Софийска област с цел по-ефективна превенция срещу грипа и прогнозата на метеоролозите за снеговалежи и отрицателни температури в следващите дни.  

В същото време Община Правец пуска заповед на директорите на учебни и детски заведения за мерки за ограничаване разпространението на грип и остри респираторни заболявания, които включват:
 - Медицинските лица и педагогическия персонал в училищата и детските градини да организират провеждането на строг ежедневен филтър. Откритите болни деца и ученици да се връщат по домовете.
 - Да се осигури достатъчно питейна вода с качества, отговарящи на изискванията на Наредба № 9 на Министерство на здравеопазването.
 - Да се поддържа отопление с оптимални параметри на температура и влажност в помещенията.
 - Стриктно да се спазва дезинфекционния режим, като се осигурят достатъчни количества дезинфектанти и миещи препарати за провеждане на щателна текуща дезинфекция в класните стаи, физкултурни салони, коридори. В детските градини да се провежда засилена дезинфекция на всички помещения.
 - Да се осъществява проветряване поне 3 пъти дневно. В детските заведения – в спалните преди сън, занималните по време на сън, както и сутрин и вечер когато няма деца. В училищата класните стаи се проветряват в големите междучасия и на обяд.
 - Да се осигурят условия за често измиване на ръцете на децата и учениците с вода и сапун.


Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Януари, 18:26

    Община Правец последна в района обяви дните за неучебни.Защо? Нима богоявленския ритуал беше по-важен? Ние, родителите на учещите в ГПЧЕ деца от Ботевград цял ден бяхме в неведение. За Ботевградските училища се знаеше още в 10 часа и дори учители и директори се обаждаха на децата! Или някой чиновник в община Правец пак не си е свършил както трябва работата?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 6 Януари, 19:02

    В какво неведение сте - дали след 3 дни децата са на училище? Големи тревоги! Вие се постарайте да идват в учебните дни, а в неучебните и да се разходят не е голяма беда.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 6 Януари, 19:08

    Правилно номер 3. Родителите не се тревожат от неведението кога се отучват дни, а само кога няма да учат :D

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 6 Януари, 20:48

    Дали някой ще спази правилата. Точно в ГПЧЕ парното се спира най-късно в 10:00 а до 14:30 студ....

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 6 Януари, 21:52

    Рано или късно е обявено е маловажно. Важното е, че решението е правилно и навременно.Дори и една седмица едва ли е фатална за учебния мятериал. Това са средно 2 или 3 часа по предмет.Опитен учител без проблем ще навакса изгубеното време.В тези извънредни обстоятелства е задължително да се запази здравето на децата ни.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 6 Януари, 21:53

    Абсолютно си прав. Подкрепям.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 6 Януари, 22:33

    Много сте прави и двамата взаимноподкрепящи се. Учението убива, четенето води до главоболие, да запазим здравето на нашите деца!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 7 Януари, 00:52

    Боже, ще припадна :D

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 7 Януари, 10:09

    Малко инфо за парното в ГПЧЕ: парното се спира между 15 и 14 ч. след обяд. Вярно е, че часовете в гимназията свършват в 14,30 ч., но след това това има различни СИП-ове, и др. дейности. И още нещо, ГПЧЕ учи с основното училище в една сграда, а всички ученици от основното училище без 7 и 8 клас са на целодневно обучение. Това е истината!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: До 7 7 Януари, 11:33

    За разлика от цигарите!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete