Петък, 20 Януари 2017, 15:57
По-различните новини само за вас!

Правец

9 и 10 януари ще бъдат неучебни дни на територията на община Правец

+ | - 06.01.2017г. 17:19 | Новини
Прочетена: 1362 | 11

Оцени:

В Община Правец  09.01.2017 г. и 10.01.2017 г. ще са неучебни дни за училищата във връзка с обявената грипна епидемия на територията на София област, така гласи издадената заповед на Кмета Румен Гунински. Мярката се предприема в цялата Софийска област с цел по-ефективна превенция срещу грипа и прогнозата на метеоролозите за снеговалежи и отрицателни температури в следващите дни.  

В същото време Община Правец пуска заповед на директорите на учебни и детски заведения за мерки за ограничаване разпространението на грип и остри респираторни заболявания, които включват:
 - Медицинските лица и педагогическия персонал в училищата и детските градини да организират провеждането на строг ежедневен филтър. Откритите болни деца и ученици да се връщат по домовете.
 - Да се осигури достатъчно питейна вода с качества, отговарящи на изискванията на Наредба № 9 на Министерство на здравеопазването.
 - Да се поддържа отопление с оптимални параметри на температура и влажност в помещенията.
 - Стриктно да се спазва дезинфекционния режим, като се осигурят достатъчни количества дезинфектанти и миещи препарати за провеждане на щателна текуща дезинфекция в класните стаи, физкултурни салони, коридори. В детските градини да се провежда засилена дезинфекция на всички помещения.
 - Да се осъществява проветряване поне 3 пъти дневно. В детските заведения – в спалните преди сън, занималните по време на сън, както и сутрин и вечер когато няма деца. В училищата класните стаи се проветряват в големите междучасия и на обяд.
 - Да се осигурят условия за често измиване на ръцете на децата и учениците с вода и сапун.

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (11)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (3)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: