Четвъртък, 25 Април 2024, 20:10

9 май в село Видраре

11 Май 2017, 11:05
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3177 12


Троен празник посрещнаха хората от Видраре на 9-ти май: Денят на Европа, Денят на Победата и Летен Никулден – събор на селото. Официални гости бяха Катя Симеонова –зам.кмет на община Правец, Николай Яхов – председател на Общински съвет Правец, кметовете на село Манаселска река и на с. Равнище. Любезните домакини - кметицата на Видраре, Миглена Димитрова, и служителите на кметството бяха подготвили перфектна организация.

Секретарката на читалището, Цветанка Цакова, с кратко слово представи световната и националната значимост на 9 май. Пред паметната плоча на загиналите за свобода бяха поднесени цветя от името на община Правец и Кметство Видраре, а присъстващите почетоха с едноминутно мълчание паметта на героите.

След официалната част поздравителният концерт на площада грабна присъстващите с веселите ритми на хората и прекрасните песни на самодейците. Хорът към читалище „Развитие 1898“ с ръководител Васко Генчев и танцовите състави към читалището и училището с ръководител Румен Петров създадоха много настроение и придадоха автентичност на празника.

Балканът понесе като ехо песните „На Дунава“ и „България“. Хората, „Ситно шопско“ и „Тракийско“, на читалищния състав повдигнаха веселото настроение на сборяните.

Специално участие взеха младите танцьори от клуб „Народни танци“ по проект „Твоят час“ към ОУ“Васил Левски“, с. Видраре с хората „Чичовото“, „Абдай“ и „Дайчовото“.

Курбан – чорбата, приготвена от майстор Валентин Вулячето, се сипваше по паниците на гостите и придаваше особения привкус на селския събор.

За добрата организация и комфорта на празника заслуга имаше и клубът на инвалидите.

Прекрасен Летен Никулден, в който се събраха няколко поколения хора, изпълнени с радост от преживяното и надежда за нови срещи.



Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Май, 11:43

    Ми бенито не е ли била?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Илиян 11 Май, 12:00

    Браво на Видрарчани!Поздрави от Трудовец и другата година ще Ви посетим на празника!Късно разбрахме за празника тази година.С Вас сме!

  • Отговори (0) (4)
    3. добавен от: Хемус 11 Май, 12:48

    Мръсни комунисти!Деца и внуци на шумкаро-терористи!Ще дойде Видовден и за вас!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:00

    Какви комунисти бе брато!До сега кои бяха на власт?Подобри ли се твоят живот и на другите след 1990-та година?Системата е една и съща и преди и сега, само че има две лица.Разберете, промяната трябва да започне от долу, от народа та да се подобри положението.Ще ти да един пример!На времето помня, бехме си на маса с брат ми и гледайки новините,каква корупция има в държавата, брат ми започна да ги псува политиците.Попитах го,ти ако си политик ще крадеш ли?Знаеш ли какво ми каза?Ами ще крада, нема сал тия да крадат!Предавам ти буквално,па ти си направи извода. как ми го каза на чист нашенски диалект.Така че, какъв е народа, такива са ни и политиците!Престанете да се оправдавате с бивши комунисти и не знам какви си.Проблема е в народа и това е.Нямам нищо против тебе, знам че и на тебе не ти е лесно, ама събуди се и разбери истинския проблем от къде идва.Докато не се съединим и загърбим различията си България няма да се оправи,Проблема е егоизмът който се е вселил в хората, всеки гледа него си и не му дреме за другия!Между другото аз не спирам да помагам на хората, който имат нужда от помощ.Поздрави!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:37

    От 1989 година до днес,управлява

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:40

    №3, тези с червените фланелки, дето играят да знаеш, до един са комунисти!

  • Отговори (0) (2)
    7. добавен от: Анонимен 11 Май, 15:46

    От 1989 година до ден днешен,ви управляват деца,внуци и нереализирани партийни номенклатурчици,издържани,от БКП!Дори сините "комунисти",Иван Костов и Филип Димитров,са продукт,на БКП!9-май и 9-септемви,са черни дати,в историята, на Европа и България,защото пияните съветски свине,поробват нормалните хора!Партизаните са терористи,извършващи терор срещу законната избрана власт и ограбвали нормални български граждани!Никога немски войник,не е мародерствал и изнасилвал по-българските земи,за разлика,от съветските пияни свине,изнесли златния резерв,на България,на стойност 80- милиарда лева!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Хемус 11 Май, 16:27

    Цигани и комунисти,са като хлебарките,нямат изтребване!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Май, 17:01

    Комунизъм означава да живееш в комуна, пък думата означава начин на живеене, в който всичко е общо.Какви предишни и сегашни комунисти ви гонят.По-добре кажете, предишните и сегашните мафиоти.А пък да знаете, никой от предишните не е хранил сегашните.Всеки е гледал за себе си.Но и вие господа и госпожи, веднъж да се докопате до властта не се знае какво ще направите.Не е чудно и да ги задминете.Па после и вие ще отнасяте същите псувни, които сте изричали към другите политици.Така,че нека всеки се погледне какъв е, пък после да претендира.Я попитайте бащите си по времето на така наречения комунизъм преди 1989година, как се изнасяше от фабриките, кой болтчета, кой внтчета, електроди изолирбанд, и много други неща, дребни и не дребни.Попитайте ги, как се надписваха километри за да се открадне бензин за в къщи.Не само тия от горе крадяха, ами и тези от долу.Така че вината е във всички.Не търсете под вола теле!Лупайте ракия ,сръбайте чорбата с юто и подсмръчайте!С две думи, седете си пред компютъра, пишете си коментарите за този или онзи, че ми бил комуняга, ама знайте, Дъъъълги години ще си седите на същия чин, в същия клас, докато не престанете да гледате миналото и да го пренасяте в настоящето.

  • Отговори (0) (2)
    10. добавен от: Кочо 11 Май, 21:55

    там съм се наливал

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (187)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete