Събота, 20 Април 2024, 03:07

АФЛ Ботевград 2018/19 се завръща в неделя

11 Януари 2019, 14:41
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2059 21


Зимната пауза около Коледни и Новогодишни празници белязва своя край тази неделя. Дългоочакваното събитие е факт и надпреварата на АФЛ Ботевград 2018/19 се завръща с пълни сили. Тазгодишната кампания продължава с двубоите от 10 кръг, а веднага след това ще се проведе и 11 кръг. Срещите от 7,8 и 9 етап от надпреварата, които бяха отложени поради редица причини, предстои да бъдат изиграни след това, съобщават от организаторския екип. Със своето завръщане на голямата сцена, аматьорският минифутбол в Ботевград ни предлага някои наистина вълнуващи сблъсъци още на старта на своето подновяване.

Oще в откриващия двубой на надпреварата, анализът на предстоящия сблъсък вещае зрелище. Един срещу друг се изправят два от основните конкуренти за призовите места - Феърплей Мездра и Козаро. Момчетата от Мездра допуснаха поражение от шампиона Мургаш Врачеш в последната си изява, докато отборът на Козаро не познава вкуса на загубата и изпрати 2018 година с категорична победа над Микроак. Предстои изключително вълнуващ сблъсък, който ще даде ясни насоки за целите пред двете страни. Двубоят ще бъде показателен за състоянието на отборите след празниците и амбициите им за финалното класиране. Опитът ни сочи, че такива срещи винаги оставят трайна следа в съзнанието на футболните любители. Начален час - 12:00 ч.

Втората среща е между Йънг Бойс и Отряд Армейци. Двата отбора изпратиха годината с победи, което от своя страна ще бъде достатъчна причина за тях да излязат на терена с настроение и самочувствие. Разликата между съперниците е само точка, а това от своя страна може да се превърне в достатъчна причина да видим поредния оспорван двубой в неделя. Със сигурност и Йънг Бойс и Отряд Армейци ще излязат крайно мотивирани на терена в опит да се утвърдят в средата на таблицата. Интересното обаче тепърва предстои. Начален час - 13:00 ч.

В третия спор за деня се изправят Микроак и Сименс. Срещата буквално "бледнее" на фона на дербитата, които се очакват, но футболната игра неведнъж ни е доказвала, че е непредсказуема. Тимът на Микроак завърши 2018 година с колебливо представяне, допускайки поражение, а сега задачата пред отбора ще бъде да се върне към победния път на всяка цена. Тимът на Сименс пък е единственият участник до момента, който не е записал нито един успех на своята сметка. Отборът на Микроак обаче на няколко пъти показа подценяване на противниците си, което бе решаващ фактор за загубата на точки. Представителите на Сименс са способни да се възползват именно от такива ситуации, затова тяхната съпротива не бива да бъде пренебрегвана. Начален час - 14:00 ч.

Гвоздеят в програмата ще бъде мегаблъсъкът между Мургаш Врачеш и Никсметал Груп. Двата отбора не познават вкуса на загубата и са окупирали първите две места с равен актив от точки. Единствено по-добрата голова разлика задържа "сините" на върха към момента. Двубоят със сигурност може да бъде определен като дербито на кръга, в което евентуалният победител ще направи сериозна крачка напред към спечелването на тазгодишното издание. И двата отбора се намират на върха на своето представяне, което допълнително нажежава обстановката и превръща неделния сблъсък в повече от специален. Не пропускайте "битката на титаните", която стартира с начален час - 15:00 ч.

Предпоследната среща е представена от Сенсата и Черното лале. Един срещу друг се изправят два съперника, които не белязват най-доброто си представяне до момента. Срещата има голямо значение и за двете страни, в чисто психологически план. Евентуален победител в този двубой ще натрупа самочувствие, което може да изиграе ключова роля в по-нататъчното представяне на отборите. Начален час- 16:00 ч.

Кръгът закриват Сириус и Грамаде Скравена. След силното си начало, отборът от Скравена се прослави със значителен спад в своята игра и тотален разрив в редиците си. Отборът напуснаха по-опитните представители и сега на терена се изявяват най-вече млади момчета, които на практика доиграват сезона. Това от своя страна ще бъде достатъчно добър повод за Сириус, който е "зажаднял" за успехи, след като остана с една единствена победа над Микроак на старта. Начален час - 17:00 ч.

Статистика, класиране, програма и голмайстори може да намерите тук.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: АФЛ Ботевград 2018

Коментари (21)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 11 Януари, 15:45

    как решавате тези промени 2 дни преди кръга

  • Отговори (0) (1)
    2. добавен от: Анонимен 11 Януари, 16:38

    Za da pebat niksmetal

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 11 Януари, 16:43

    Ei kak teka hte preskacate krgove vie obrkvate odborite

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Януари, 16:45

    4 odbora ot prvite mesta daizigraqat edin srehtu drug boje oobrkaxte planovete na nekoi odbori

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 11 Януари, 16:51

    Какво значение има, някой ще избива комплекси ли :)

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Януари, 16:55

    Семков млъкни, че ми писна да ревеш навсякъде, затваряй се във врачеш и да не те виждаме!

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Да го духате 11 Януари, 17:03

    Никсметал е шампион

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 11 Януари, 17:18

    Ами Козарите, не ги забравяйте. Шивача е ви оправи!

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 11 Януари, 17:35

    Мургаш е шампион

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 11 Януари, 18:19

    Simens

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete