Вторник, 20 Август 2019, 07:09

Академичната общност на Химикотехнологичния и металургичен университет удостои проф. дтн инж. Цоло Вутов с Почетния знак на ХТМУ

18 Април, 15:29
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 477 0


На 16 април проф. дтн инж.. Цоло Вутов беше удостоен с почетния знак на Химикотехнологичния и металургичен университет (ХТМУ). Той беше награден на специална церемония в университета от ректора проф. д-р инж. Митко Георгиев, в присъствието на Съвета на ректорите и председателя му проф. д-р инж. Любен Тотев, д-р Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин и зам.- председател на УС на КРИБ, ръководството на НТС по минно дело, геология и металургия, представители на БАН и академичната общност.

Почетният знак е най-високото гражданско отличие на ХТМУ. Проф. Вутов е удостоен с него за многостранните академични и професионални взаимоотношения между ХТМУ и НТС по минно дело, геология и металургия и по повод 70-та му годишнина.

В благодарственото си слово проф. Вутов отбеляза, че тази награда е признание за целия колектив, който стои зад него. Той благодари на ХТМУ, на Минно-геоложкия университет и академичната общност, която допринася за развитието на индустрията. За да продължи успешното сътрудничество между науката, образованието и бизнеса, председателят на НТС по минно дело, геология и металургия предложи на присъстващите ректори на технически ВУЗ-ове началото на съвместна програма за нови и иновативни проекти в миннодобивната индустрия. Проф. Любен Тотев благодари от името на Съвета на ректорите за предложението и обеща, че колегията ще обедини усилията си за решението на научно-изследователски и практически задачи.
Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (10)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (10)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (233)
70% Complete
Не (136)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (297)
70% Complete