Четвъртък, 28 Март 2024, 17:30

Алеко Алеков от Чавдар Етрополе отива в италианския Новара

30 Март 2012, 17:25
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 3485 0


Елитният италиански Новара взе окончателно решение да привлече Алеко Алеков от Чавдар (Етрополе), респективно академия "Христо Стоичков". Юношеският национал на България до 16 години беше на тестове тази седмица, пише prosport.bg.
Талантът е впечатлил скаутите на клуба още преди да пристигне на финални проби. Наблюдаван е по време на елитната квалификация в Германия, където е играл като десен краен защитник. Нормално Алеков е левичар и оперира като ляв бек и централен защитник.
В Новара са били приятно изненадани и от фитнес теста, на който е бил подложен. Резултатите му са били сходни с тези на играчите от първия отбор.
Двигател на тестовете и първите разговори е Петьо Костадинов и партньорът му в Италия Диян Янков.
В следващите две седмици ще бъдат уредени и всички формалности. Основните преговори са приключени и всичко е договорено. Младокът ще се присъедини към новия си клуб от следващия сезон.
Алеко Алеков се завръща в България в събота, в 22:10 часа с полет от Мюнхен. А на 5 април пък ще замине на лагер в Германия с националния отбор до 17 години.
Интересно е да се отбележи, че само за седмица академия "Христо Стоичков" към ФК Чавдар (Етрополе) сключи договор за сътрудничество с Емполи и осъществи трансфер. При това противно на твърденията за закриване на Академията.
Източник:sporti.bg

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete